Newsflash
Internaționale

Un spital din Israel începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

de Dorina Novac - dec. 27 2021
Un spital din Israel începe administrarea celei de-a patra doze de vaccin anti-COVID

Un spital din Israel va administra, începând de luni, o a patra doză dintr-un vaccin anti-COVID unui număr de 150 dintre angajaţii săi ca parte dintr-un test clinic pentru a evalua necesitatea unui al doilea booster.

Sheba Medical Center, în apropiere de Tel Aviv, a precizat că studiul pe care îl va realiza va oferi informaţii în ceea ce priveşte eficacitatea unei a patra doze şi îi va ajuta pe factorii de decizie să stabilească politici sanitare în Israel sau în alte ţări, scrie Agerpres.

booster

Potrivit sursei citate, Israelul a raportat 1.118 cazuri confirmate de infectare cu varianta Omicron, care se răspândeşte, numărul persoanelor infectate cu această varianta dublându-se la fiecare două zile.

O comisie de experţi din Ministerul Sănătăţii a recomandat administrarea unei a patra doze din vaccinul împotriva COVID-19 produs de Pfizer-BioNTech israelienilor cu vârsta peste 60 de ani şi care au primit o doză booster cu cel puţin patru luni în urmă.

Acordul final din partea directorului general al Ministerului este încă în aşteptare în contextul unei dezbateri publice referitoare la disponibilitatea informaţiilor ştiinţifice suficiente pentru a justifica administarea unei doze booster suplimentare.

Sheba Medical Center nu a precizat care este durata de desfăşurare a studiului clinic.

Cei 150 de lucrători medicali ai Sheba Medical Center participanţi la test, care, potrivit spitalului, a primit autorizarea Ministerului Sănătăţii, au primit doze booster cel mai târziu pe 20 august.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe