Newsflash
Internaționale

UPDATE Coronavirus în lume: Peste 134.300 de cazuri de infectare și peste 4.900 de decese

de Dorina Novac - mar. 12 2020
UPDATE Coronavirus în lume: Peste 134.300 de cazuri de infectare și peste 4.900 de decese

Coronavirusul care a apărut în China la sfârșitul anului trecut a câștigat teren în peste 110 de țări. Asfel, numărul de cazuri de COVID-19 în lume a ajuns la 134.322 de persoane, fiind înregistrate 4.969 de decese.

Potrivit platformei worldometers.info, 68,898 de bolnavi de COVID-19 s-au vindecat până acum. Situația s-a agravat, însă, în Italia, țară aflată în carantină. Potrivit sursei citate, Italia este a doua țară cea mai afectată de coronavirus, după China.

Italia, Coreea de Sud și Iranul, printre țările cele mai afectate

Numărul total de cazuri de COVID-19 confirmate în Italia se îndreaptă spre 12.462. Iar numărul deceselor a crescut la 827, după ce, miercuri, 196 de oameni care se infectaseră au murit. Astfel, pe 11 martie Italia a avut cele mai multe cazuri de infectări, depășind Coreea de Sud și Iranul. Mai mult, în ultimele patru zile au fost înregistrate aproximativ 5.000 de cazuri noi.

Tarile afectate de coronavurus

În Coreea de Sud sunt 7.869 de cazuri de infectare cu coronavirus și aproximativ 66 de morți. Astfel, a fost înregistrat cel mai mic număr de infecții zilnice cu noul coronavirus din ultimele două săptămâni.

Iranul a confirmat 9.000 de cazuri de coronavirus, iar peste 300 au decedat. Majoritatea cazurilor de COVID-19 au fost înregistrate în Teheran și în regiunea Qom, unde au fost descoperite primele persoane infectate.

Școlile au fost închise și au fost suspendate evenimentele culturale și sportive. De asemenea, Turcia și Pakistan au anunțat închiderea granițelor cu Iran, pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

Și Ungaria a interzis intrarea persoanelor care vin din Italia, Coreea de Sud, Iran și China. Numărul total al celor infectați a ajuns la 16, informează  worldometers.info.

În acest moment, în Germania sunt peste 1.900 de cazuri de îmbolnăviri și 3 decese.

Vestea bună este că în China s-a înregistrat cel mai mic număr de cazuri, de la debutul publicării statisticilor, de la jumătatea lunii ianuarie. Totalul deceselor se ridică în prezent la 3.169 de morţi, iar 80.796 sunt infectate cu coronavirus.

China 12244

Mai mult, China și Coreea de Sud au anunțat că au depășit „vârful” epidemiei de coronavirus, iar cazurile sunt în scădere. 

Amintim că, în România potrivit datelor de pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică, sunt în total 48 de cazuri confirmate cu noul coronavirus (SARS-CoV-2), 12.917 este numărul persoanele izolate în prezent, iar 1.450 de persoane sunt în carantină.

Romania afectata

Numărul cazurilor de infectare cu coronavirus în România ajunge la 48

 

Precizăm că Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat ieri pandemie de coronavirus.


Notă autor:

Sursă imagine: Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe