Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ursula von der Leyen: Primele vaccinări împotriva COVID, posibile până la Crăciun

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 25 noiembrie 2020, ora 12:12

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat vineri că primii cetățeni ai UE ar putea fi vaccinați împotriva noului coronavirus până la Crăciun.

Totodată, ea a avertizat că țările membre UE trebuie să-și pregătească de urgență logistica pentru distribuirea sutelor de milioane de doze de vaccin anti-COVID. 

ursula Von der Leyen

Potrivit Associated Press, președintele Comisiei Europene le-a spus experților EU că „există în sfârșit o luminiță la capătul tunelului” și că „primii cetățeni europeni ar putea fi deja vaccinați până la sfârșitul lunii decembrie”. 

Comisia Europeană (CE), amintește sursa citată, are mai multe înțelegeri cu șase potențiali furnizori de vaccin anti-COVID și lucrează deja la un al șaptelea contract.

Aceste contracte încheiate de CE permit autorităților europene să cumpere peste 800 de milioane de doze, mai mult decât populația blocului UE, care are în jur de 460 de milioane de locuitori.

Zilele trecute, oficialii de la Bruxelles au spus că vor semna un contract de până la 160 de milioane de doze dintr-un vaccin experimental împotriva coronavirusului, dezvoltat de compania Moderna, despre care se spune că ar fi eficient în proporție de 94,5%. Dar chiar și așa, Ursula von der Leyen a spus că deși dozele de vaccin sunt importante, „ceea ce contează sunt vaccinările”.

„Statele membre trebuie să se pregătească acum. Vorbim despre milioane de seringi, vorbim despre depozitare la temperaturi extrem de scăzute, vorbim despre organizarea centrelor de vaccinare, vorbim despre personalul instruit care există. Toate acestea trebuie să fie pregătite”, a declarat Ursula von der Leyen.

Sursa foto: www.facebook.com/EuropeanCommission

Etichete: doze vaccin depozitare vaccin strategie de vaccinare centre de vaccinare vaccinare anti covid-19 campanie de vaccinare vaccinare covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.