Newsflash
Internaționale

Vaccinarea, amânată în Spania pentru pacienţii în convalescenţă post-COVID

de Dr. Alina SIMACHE - feb. 19 2021
Vaccinarea, amânată în Spania pentru pacienţii în convalescenţă post-COVID

Ministerul Sănătăţii din Spania a anunţat recent că persoanele cu vârsta sub 55 de ani, fără afecţiuni majore asociate, care au contractat anterior SARS-CoV-2, vor fi nevoite să aștepte șase luni până la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, potrivit Reuters.

Măsura, unică în Europa, se va aplica vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca, reinfecţia în primele șase luni de la diagnostic fiind considerată „excepţională”. Excepţia de la această regulă este reprezentată de persoanele cu vârsta peste 55 de ani și cele cu afecţiuni severe, ce ar putea fi vulnerabile în cazul reinfecţiei.


Notă autor:

https://www.reuters.com/article/health-coronavirus-spain-vaccine/update-1-spains-recovering-covid-19-patients-must-wait-six-months-for-vaccine-idINL8N2KG3NI

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe