Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinarea, primul pas spre normalitate

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 12 martie 2021

Primul ghid privind siguranţa desfășurării activităţilor cotidiene în cazul persoanelor cărora le-au fost administrate ambele doze de vaccin anti-COVID ar urma să fie publicat în SUA.

party twoDeși noile recomandări ale CDC (Centers for Disease Control and Prevention) sunt așteptate cu nerăbdare de persoanele vaccinate care își doresc cu ardoare să revină la stilul de viaţă anterior pandemiei, acestea ar putea fi dezamăgite.

Conform experţilor CDC, restricţiile asupra interacţiunilor sociale vor fi menţinute, fiind recomandată limitarea acestora la grupuri de dimensiuni reduse, la domiciliu, cu alte persoane vaccinate. Purtarea măștilor în public și respectarea celorlalte măsuri de sănătate publică, precum distanţarea fizică, vor fi obligatorii și ele cel puţin în viitorul apropiat.

Recomandările vor include și specificaţii privind fezabilitatea călătoriilor în aceste condiţii. „Scopul nu este să dăm liber la călătorii, să redeschidem tot pentru că extindem vaccinarea. Scopul în primele 100 de zile a fost întotdeauna să ne asigurăm că ajungem într-o situaţie care să ne permită să ieșim din pandemie”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC.

Noile recomandări vin la două săptămâni după cele privind redeschiderea școlilor, întâmpinate cu critici de reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.

https://www.politico.com/news/2021/03/02/cdc-draft-guidelines-for-vaccinated-americans-472451

Etichete: protocol post-vaccinare vaccinare covid recomandari cdc campanie vaccinare campanie vac

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.