Newsflash
Internaționale

Vaccinarea, primul pas spre normalitate

de Dr. Alina SIMACHE - mar. 12 2021
Vaccinarea, primul pas spre normalitate

Primul ghid privind siguranţa desfășurării activităţilor cotidiene în cazul persoanelor cărora le-au fost administrate ambele doze de vaccin anti-COVID ar urma să fie publicat în SUA.

party twoDeși noile recomandări ale CDC (Centers for Disease Control and Prevention) sunt așteptate cu nerăbdare de persoanele vaccinate care își doresc cu ardoare să revină la stilul de viaţă anterior pandemiei, acestea ar putea fi dezamăgite.

Conform experţilor CDC, restricţiile asupra interacţiunilor sociale vor fi menţinute, fiind recomandată limitarea acestora la grupuri de dimensiuni reduse, la domiciliu, cu alte persoane vaccinate. Purtarea măștilor în public și respectarea celorlalte măsuri de sănătate publică, precum distanţarea fizică, vor fi obligatorii și ele cel puţin în viitorul apropiat.

Recomandările vor include și specificaţii privind fezabilitatea călătoriilor în aceste condiţii. „Scopul nu este să dăm liber la călătorii, să redeschidem tot pentru că extindem vaccinarea. Scopul în primele 100 de zile a fost întotdeauna să ne asigurăm că ajungem într-o situaţie care să ne permită să ieșim din pandemie”, a declarat dr. Rochelle Walensky, directorul CDC.

Noile recomandări vin la două săptămâni după cele privind redeschiderea școlilor, întâmpinate cu critici de reprezentanţii sindicatelor din învăţământ.


Notă autor:

https://www.politico.com/news/2021/03/02/cdc-draft-guidelines-for-vaccinated-americans-472451

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe