Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Moderna, în ultima fază de testare

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 28 iulie 2020, ora 12:21

Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de compania americană de biotehnologie Moderna a intrat, luni, 27 iulie, în faza a treia a testării clinice.

În prima fază a testării clinice, vaccinul experimental a creat anticorpi pentru toţi cei 45 de voluntari care au participat la studiu, potrivit RIANovosti.

vaccin Moderna
Sursă imagine: ria.ru

Luni a început a treia etapă a testării, la care sunt așteptați aproximativ 30.000 de voluntari. Jumătate dintre aceştia vor primi o doză de 0,1 miligrame de vaccin, iar ceilalţi un placebo.

„Ne așteptăm ca acest studiu să arate potențialul vaccinului nostru de a preveni COVID-19, astfel încât să putem învinge această pandemie”, a declarat Stefan Bansel, CEO-ul Moderna, potrivit RIANovosti.

Proiectul pentru vaccinul companiei este susținut de guvernul american, care și-a dublat investiția destinată companiei farmaceutice și a promis aproape 500 de milioane de dolari pentru dezvoltarea vaccinului.

Anterior, compania americană de biotehnologie Moderna a anunțat că prima fază a studiilor clinice cu un vaccin împotriva coronavirusului s-a încheiat cu rezultate pozitive. Astfel, vaccinul a generat un răspuns imun puternic la toți pacienții din primele etape ale studiilor clinice.

Etichete: vaccin anti-COVID-19 Moderna studiu clinic

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.