Newsflash
Internaționale

Vaccinul anti-COVID funcționează: Israelul a redus numărul infecțiilor cu 50%

de Florentina Ionescu - ian. 13 2021
Vaccinul anti-COVID funcționează: Israelul a redus numărul infecțiilor cu 50%

Studiile realizate pe sute de mii de persoane vaccinate în Israel oferă informații în timp real despre eficacitatea serului împotriva COVID-19.

Potrivit www.timesofisrael.com, datele inițiale din campania de vaccinare din Israel arată că vaccinul de la Pfizer împriva coronavirusului a redus numărul infecțiilor cu până la 50% la 14 zile după ce primele două doze sunt administrate, spune un oficial din cadrul Ministerului Sănătății din această țară. 

coronavirus vaccinare covid-19 in israel

Sharon Alroy-Preis, șeful departamentului de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății israelian, a declarat că aceste date sunt preliminarii și că se bazează pe rezultatele testelor pentru coronavirus în rândul celor care au primit serul și în rândul celor care nu au fost imunizați.

Pe de altă parte, au fost publicate de unele organizații din Israel și câteva date diferite, care arată că riscul ca o persoană să fie infectată cu coronavirus a scăzut până la 33% la 14 zile după ce acea persoană a fost vaccinată împotriva COVID-19. Date separate, înregistrate de Maccabi, au arătat că vaccinul a cauzat o scădere de 60% în ce privește riscul de infecție după 14 zile de la administrarea primei doze de vaccin, scrie sursa citată.

Presa mai scrie și faptul că motivul de la baza acestor discrepanțe dintre studii nu este încă foarte clar. Însă indiferent de cifre, este de așteptat ca vaccinul să atingă protecția completă la o săptămână după administrarea celei de-a doua doze a serului, etapă care a început în Israel în această săptămână. Se estimează că cea de-a doua doză va crește nivelul imunității la aproape 95% după aproximativ o săptămână.


Notă autor:

Credit foto: Alexandra_Koch de la Pixabay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe