Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul HPV reduce riscul de cancer de col invaziv

Deși este cunoscută eficacitatea vaccinului tetravalent împotriva HPV (human papillomavirus) în prevenirea dezvoltării leziunilor precanceroase de grad înalt, recent, a fost confirmat și rolul său în reducerea riscului de cancer de col uterin invaziv.

Rezultatele unui stu­diu recent publicat în New England Journal of Medicine confirmă eficienţa vaccinului HPV tetravalent în reducerea riscului de cancer de col uterin invaziv. În cadrul studiului, în perioada 2006-2017 au fost incluse 1.672.983 de fete și femei din Suedia, cu vârsta cuprinsă între 10 și 30 de ani.

        Pe parcursul desfășurării studiului, fetele și femeile incluse în lot au fost evaluate pentru depistarea cancerului de col uterin până la împlinirea vârstei de 31 de ani. Cancerul de col uterin a fost diagnosticat la 19 femei care primiseră vaccinul HPV tetravalent și la 538 de femei care nu fuseseră vaccinate. Incidenţa cumulativă a cancerului de col uterin a fost de 47 de cazuri la 100.000 de femei vaccinate și de 94 de cazuri la 100.000 de femei nevaccinate. Prin urmare, în urma analizării rezultatelor studiului, s-a constatat că vaccinarea tetravalentă împotriva HPV se asociază cu reducerea substanţială a riscului de cancer de col uterin invaziv.

Etichete: hpv vaccin cancer col

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.