Newsflash
Internaționale

Vaccinul intravenos contra tuberculozei ar putea fi mai puternic

de Florentina Ionescu - ian. 6 2020
Vaccinul intravenos contra tuberculozei ar putea fi mai puternic

Un studiu nou arată că simpla schimbare a modului de administrare a vaccinului ar putea să îmbunătățească dramatic eficacitatea acestuia.

Oamenii de știință de la University of Pittsburgh School of Medicine și cei de la National Institute of Allergy and Infectious Diseases (NIAID) au descoperit că vaccinarea intravenoasă împotriva tuberculozei s-a dovedit a fi o măsură care oferă o mare protecție împotriva acestei boli infecțioase la maimuțe, în comparație cu injecția standard făcută în piele, scrie Science Daily. Această injecție în piele oferă o protecție minimă.

vaccin intravenos

Experții în microbiologie sunt extrem de încântați de această descoperire și spun că efectele vaccinării intravenoase sunt extraordinare. Când oamenii de știință au comparat plămânii animalelor cărora li s-a administrat intravenos vaccinul cu animalele care au fost vaccinate pe calea standard, s-a observat o reducere de aproape 100.000 numărului de bacterii care trăiesc pe o suprafață care nu a fost sterilizată (bio-povară). Nouă din zece animale nu prezentau inflamație în plămâni, potrivit lui JoAnne Flynn, profesor de microbiologie, autor senior al studiului.

Ideea unui vaccin intravenos împotriva tuberculozei provine din experimentele anterioare conduse de celălalt autor senior al studiului, Robert Seder. El a arătat că atât la animale, cât și la oameni, vaccinul împotriva malariei este mult mai eficient atunci când e administrat intravenos.

Potrivit sursei citate, vaccinul intravenos împotriva tuberculozei a oferit aproape o protecție completă. Practic, nu exista niciun bacil Koch în plămânii animalelor cu acest tip de vaccin. O singură maimuță din acest grup a dezvoltat inflamație în plămâni, iar motivul pentru care ruta intravenoasă este atât de eficientă este unul simplu. Vaccinul circulă mult mai rapid prin fluxul sangvin către plămâni, ganglionii limfatici și splină.


Notă autor:

Sursa foto: pixabay.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe