Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul Johnson & Johnson a fost aprobat în SUA

Viața Medicală
Dorina Novac luni, 1 martie 2021, ora 15:19

Autoritățile de reglementare americane au aprobat oficial vaccinul împotriva COVID-19 produs de Johnson&Johnson, primul vaccin din lume care va fi administrat printr-o singură doză.

Vaccinul produs de Johnson&Johnson ar fi o alternativă rentabilă la vaccinurile Pfizer și Modernă și poate fi păstrat într-un frigider, spre deosebire de cele care au nevoie de congelator, informează BBC.

Johnson & Johnson
Sursă imagine: Pixabay

Studiile au arătat că vaccinul previne cazurile grave de COVID-19 și este eficient în proporție de 66% pentru a preveni cazurile moderate.

Potrivti sursei citate, vaccinul este produs de firma belgiană Janssen.

Compania a fost de acord să livreze în SUA 100 de milioane de doze până la sfârșitul lunii iunie. Primele doze ar putea fi disponibile americanilor de săptămâna viitoare.

Marea Britanie, UE și Canada au comandat, de asemenea, doze, iar 500 de milioane de doze au fost, totodată, comandate prin intermediul sistemului Covax, pentru aprovizionarea țărilor mai sărace.

„Agenția Europeană a Medicamentului ar putea aproba medicamentul pentru UE la începutul lunii martie, urmând o lansare rapidă”, a declarat duminică ministrul francez al industriei, Agnes Pannier-Runacher.

Rezultatele studiilor efectuate în SUA, Africa de Sud și Brazilia au arătat că eficacitatea vaccinului a fost de 85% împotriva formelor severe de COVID-19.

De asemenea, nu s-au semnalat decese în rândul participanților care au primit vaccinul, și nici internări în spital după 28 de zile după vaccinare.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Etichete: Johnson & Johnson vaccin impotriva COVID-19 vaccin pfizer COVAX efecte secundare

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.