Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul Johnson & Johnson poate fi administrat ca doză booster

Viața Medicală
Dorina Novac miercuri, 15 decembrie 2021, ora 16:55

EMA a anunţat că vaccinul anti-COVID dezvoltat de Johnson & Johnson poate fi utilizat ca doză de rapel – booster – dacă au trecut cel puţin două luni de la administrarea primei doze la persoane cu vârste de peste 18 ani.

Recomandarea vine în urma datelor medicale care arată că o doză booster a vaccinului anti-COVID Janssen, administrată la cel puţin două luni după prima doză inoculată la persoane adulte, a determinat o creştere a nivelului anticorpilor împotriva SARS-CoV-2, a precizat Agenţia Europeană pentru Medicamente ( EMA), scrie Agerpres.

Johnson&Johnson

„Riscul de tromboză în asociere cu o trombocitopenie (STT) sau cu alte efecte indezirabile foarte rare după doza booster nu este deocamdată cunoscut şi face obiectul unei monitorizări atente”, a subliniat EMA.

Acesta este cel de-al treilea vaccin împotriva COVID-19, după cele dezvoltate de Pfizer-BioNTech şi Moderna, care va putea fi utilizat ca doză „booster” în Uniunea Europeană la persoane adulte.

EMA, al cărei sediu se află la Amsterdam, recomandă ca vaccinul Johnson & Johnson să fie administrat ca doză booster la cel puţin două luni după inocularea cu prima doză a acestui ser.

Totodată, Comitetul pentru Produse Medicale de Uz Uman (CHMP) din cadrul EMA a ajuns la concluzia că o doză booster a vaccinului Johnson&Johnson poate fi administrată după cele două doze ale unuia dintre vaccinurile cu ARN mesager autorizate în Uniunea Europeană, Pfizer şi Moderna.

Etichete: vaccin impotriva COVID-19 EMA Johnson&Johnson booster

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.