Newsflash
Internaționale

Vaccinul Moderna, eficient și la 6 luni de la administrare

de L. Budin - apr. 13 2021
Vaccinul Moderna, eficient și la 6 luni de la administrare

Vaccinul Moderna împotriva COVID-19, care se administrează în două doze, continuă să stimuleze producţia de anticorpi după şase luni de la administrare, arată un studiu.

Un nivel ridicat de anticorpi a fost detectat la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, persoanele mai tinere prezentând niveluri mai mari decât cele în vârstă, informează agenția DPA, preluată de Agerpes. Studiul a fost publicat în The New England Journal of Medicine. 

vaccin-moderna

Va continua monitorizarea participanţilor la studiu, pentru a se determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a se vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară, prin administrarea unor doze de rapel.

Într-un alt studiu, vaccinul Pfizer a dovedit o eficienţă de aproape 92% după şase luni. În cazul vaccinului Moderna, nu s-a menționat eficiența exactă. Ambele vaccinuri s-au dovedit foarte eficiente împotriva formelor severe de boală.

Studiul despre eficienţa ridicată a acestor vaccinuri vine în contextul în care Statele Unite continuă să crească numărul persoanelor eligibile pentru vaccinare, de teama unui al patrulea val al pandemiei.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe