Newsflash
Internaționale

Vaccinul pentru COVID-19 din Australia. Obligatoriu sau nu?

de Florentina Ionescu - aug. 19 2020
Vaccinul pentru COVID-19 din Australia. Obligatoriu sau nu?

După ce inițial a anunțat că ar vrea ca vaccinul pentru COVID-19 să fie „obligatoriu”, prim-ministrul Australiei s-a grăbit să își schimbe poziția vizavi de acest subiect, spunând în schimb că vaccinarea ar trebui să fie „încurajată”.

Scott Morrison, prim-ministrul Australiei, a declarat recent că scopul era ca 95% din populație să fie vaccinată. În același timp, guvernele din întreaga lume anticipează o opoziție a oamenilor la vaccinare, din cauza grupurilor de antivacciniști și a persoanelor sceptice în această privință. 

vaccin covid19 australia

Însă Scott Morrison a mai declarat că el „se așteaptă” ca vaccinul să poată fi obligatoriu, cu excepția persoanelor care nu au voie să se vaccineze din motive medicale.

„Mă aștept să fie pe cât de obligatoriu se poate. Vorbim despre o pandemie care a distrus economia globală și care a luat viețile a sute de mii de oameni din întreaga lume și peste 430 de australieni. Așa că avem nevoie de un răspuns comprehensiv și extensiv la această pandemie pentru ca Australia să revină la normal”, a declarat Scott Morrison în cadrul unui interviu radio, potrivit theguardian.com.

Dar până la amiază, în aceeași zi, prim-ministrul și-a schimbat părerea și declarațiile, spunând la 2GB radio că el nu s-a referit că vaccinul pentru COVID-19 ar fi obligatoriu, ci că vaccinarea ar fi „încurajată”.

„Nu putem să ținem cu forța o persoană și să o obligăm să se vaccineze”, a spus prim-ministrul Australiei.

Profesorul Paul Kelly, specialist pe probleme medicale (deputy chief medical officer), a declarat recent că vaccinul nu ar urma să fie obligatoriu la început, dar se speră că australienii vor adopta „o decizie puternică” în această privință.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe