Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinul Pfizer nu afectează fertilitatea masculină

Viața Medicală
Dr. Alina SIMACHE vineri, 21 mai 2021

Calitatea spermei nu este afectată de vaccinul Pfizer-BioNTech împotriva COVID-19, arată rezultatele unor cercetări recent publicate de oamenii de știinţă din Israel.

Foto 4       

Pentru a evalua efectul vaccinului asupra lichidului seminal, cercetătorii au colectat mostre de la 43 de voluntari înainte și la aproximativ o lună după administrarea vaccinului. S-a remarcat, astfel, că parametrii lichidului seminal (volumul, concentraţia și motilitatea) nu au fost influenţaţi semnificativ de administrarea vaccinului anti-COVID.

        „Aceste rezultate preliminare sunt reconfortante pentru populaţia masculină tânără vaccinată la nivel global (...). Cuplurile care își doresc copii ar trebui să se vaccineze, întrucât vaccinarea nu afectează sperma”, spun cercetătorii. Aceștia au subliniat că studii anterioare au demonstrat că infecţia cu SARS-CoV-2 poate avea efecte adverse semnificative asupra calităţii lichidului seminal.

1. https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.04.30.21255690v1
2. https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/sperm-not-impacted-by-pfizerbiontech-vaccine-neuropsychiatric-symptoms-persist-2021-05-05/

Etichete: fertilitate vaccin covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.