Newsflash
Internaționale

Vaccinurile anti-COVID dezvoltate în China ar putea fi lansate în noiembrie

de Dorina Novac - sept. 15 2020
Vaccinurile anti-COVID dezvoltate în China ar putea fi lansate în noiembrie

Vaccinurile împotriva noului coronavirus dezvoltate în China ar putea fi gata de utilizare pentru populație în noiembrie. Anunțul a fost făcut de către un oficial de la Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC).

China are patru vaccinuri COVID-19 în etapa finală a studiilor clinice. Cel puţin trei dintre acestea au fost deja oferite unor subiecţi în cadrul unui program de urgenţă lansat în iulie, scrie france24.com.

vaccin covid
Sursă imagine: Pixabay

 

„Studiile clinice de fază 3 se desfăşurau fără probleme, iar vaccinurile ar putea fi gata pentru publicul larg în noiembrie sau decembrie”, a declarat Guizhen Wu, şef al CDC, expert în biosecuritate.

Potrivit sursei citate, Guizhen Wu, care a spus că nu a prezentat simptome anormale în ultimele luni după ce a luat un vaccin experimental în aprilie, nu a specificat la ce vaccinuri se referea.

O filială a gigantului farmaceutic de stat China National Pharmaceutical Group (Sinopharm) și compania Sinovac Biotech dezvoltă cele trei vaccinuri în cadrul programului de urgență al statului. 

Un al patrulea vaccin COVID-19 dezvoltat de CanSino Biologics a fost aprobat pentru utilizare de către armata chineză în iunie.

Sinopharm a declarat în iulie că vaccinul său ar putea fi gata de administrare până la sfârșitul acestui an, după încheierea studiilor de fază 3.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe