Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vaccinurile Pfizer-BioNTech pot fi ținute la frigider timp de o lună

Viața Medicală
Dorina Novac marţi, 18 mai 2021, ora 12:15

EMA a recomandat luni extinderea la 31 de zile, față de cinci zile în prezent, a perioadei de stocare la temperatura frigiderului a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Măsura va diminua astfel eforturile logistice pentru distribuirea acestui vaccin în țările Uniunii Europene.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech

Agenţia Europeană a Medicamentului ( EMA) a subliniat că schimbarea este valabilă numai pentru fiolele de vaccin Pfizer care nu au fost deschise, scrie Agerpres, potrivit Reuters.

De asemenea, EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului.

„Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius”, informează sursa citată.

Etichete: EMA Pfizer-BioNTech vaccin impotriva COVID-19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC