Newsflash
Internaționale

Vaccinurile Pfizer-BioNTech pot fi ținute la frigider timp de o lună

de Dorina Novac - mai 18 2021
Vaccinurile Pfizer-BioNTech pot fi ținute la frigider timp de o lună

EMA a recomandat luni extinderea la 31 de zile, față de cinci zile în prezent, a perioadei de stocare la temperatura frigiderului a vaccinului anti-COVID produs de Pfizer-BioNTech.

Măsura va diminua astfel eforturile logistice pentru distribuirea acestui vaccin în țările Uniunii Europene.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a subliniat că schimbarea este valabilă numai pentru fiolele de vaccin Pfizer care nu au fost deschise, scrie Agerpres, potrivit Reuters.

De asemenea, EMA precizează că face această recomandare privind stocarea acestui ser la temperaturi de 2-8 grade Celsius în urma evaluării studiului furnizat de Pfizer şi BioNTech privind stabilitatea vaccinului.

„Autorităţile sanitare americane au aprobat în luna februarie stocarea şi transportul acestui vaccin la temperatura standard a frigiderului (de 2-8 grade Celsius) pentru o perioadă de cel mult două săptămâni. Anterior, acest vaccin trebuia stocat în congelatoare speciale la temperaturi între -80 şi -60 de grade Celsius”, informează sursa citată.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe