Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Varianta britanică a SARS-CoV-2 are o rată mai mare de mortalitate

Viața Medicală
Florentina Ionescu miercuri, 10 martie 2021, ora 16:47

O variantă extrem de contagioasă a virusului SARS-CoV-2 care s-a răspândit în lume de când a fost descoperită prima dată în Marea Britanie, la finalul anului trecut, este cu 30% până la 100% mai mortală decât variantele dominante anterioare.

În cadrul unui studiu dat publicității astăzi, care a comparat rata de deces în rândul persoanelor din Marea Britanie infectate cu noua variantă a virusului SARS-CoV-2 (cunoscută ca B.1.1.7) în comparație cu pacienții infectați cu alte variante ale virusului care cauzează COVID-19, oamenii de știință au spus că rata de mortalitate a acestei noi variante a fost „semnificativ mai mare”. 

coronavirus 10 octombrie

Varianta B.1.1.7 a fost detectată prima dată în Marea Britanie, în septembrie 2020, iar de atunci a fost depistată în peste 100 de țări. Ea are 23 de mutații în codul său genetic, scrie Reuters, un număr relativ mare, iar unele dintre acestea au făcut ca această variantă să fie mai contagioasă. Oamenii de știință spun că este cu aproape 40%-70% mai transmisibilă decât variantele dominante care circulau anterior.

Potrivit sursei citate, în studiul din Marea Britanie, publicat azi în British Medical Journal, infecția cu noua variantă a dus la 227 de decese la un eșantion de 54.906 de pacienți cu COVID-19, în comparație cu 141 de decese în rândul aceluiași număr de pacienți infectați cu alte variante.

„Cuplat cu capacitatea variantei de a se răspândi rapid, aceste caracteristici fac din B.1.1.7 o amenințare care ar trebui luată în serios”, a declarat Robert Challen, cercetător la Exeter University, care a condus cercetarea.

Experți independenți au spus că rezultatele acestui studiu se adaugă la dovezile preliminare anterioare care asociau infecția cu varianta B.1.1.7 a virusului cu un risc crescut de deces din cauza COVID-19.

Etichete: varianta britanica varianta din marea britanie varianta marea britanie varianta noua coronavirus varianta sars-cov-2 virus varianta varianta noua

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.