Newsflash
Internaționale

Variantă nouă de SARS-CoV-2, descoperită în Bavaria

de Florentina Ionescu - ian. 19 2021
Variantă nouă de SARS-CoV-2, descoperită în Bavaria

O mutație nouă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în rândul a 35 de noi pacienți infectați, în regiunea Garmisch-Partenkirchen, din landul Bavaria, Germania.

Potrivit presei străine, varianta nouă a virusului este diferită de varianta descoperită inițial în Marea Britanie, dar medicii nu știu încă dacă este extrem de infecțioasă, scrie www.dw.com. Sursa citată mai scrie că noua variantă a coronavirusului a fost detectată luni la cei 35 de pacienți, într-un spital din sudul Germaniei.

varianta noua coronavirus germania

În prezent, nu se știe cât de contagioasă este, nici cât de mortală este noua variantă, a declarat directorul clinicii din Garmisch-Partenkirchen. Simplu fapt că este o nouă variantă de virus nu înseamnă că este mai infecțioasă, a spus  Frank Niederbühl, citat de DW.

Directorul medical adjunct, Clemens Stockklausner, a declarat că nu există încă motive de îngrijorare.

„Trebuie să așteptăm până când este gata secvențierea completă. Nu putem spune, în acest moment, dacă această (mutație) are vreo relevanță clinică”, le-a declarat Clemens Stockklausner reporterilor.

Deocamdată, mostrele de la acești pacienți au fost trimise la Berlin’s Charite Hospital pentru a fi investigate.

Diferită de variantele de coronavirus din Africa de Sud și din Marea Britanie

Clemens Stockklausner a subliniat, potrivit sursei citate, că noua mutație era diferită de cele descoperite în Marea Britanie și în Africa de Sud. Ambele aceste variante sunt mai infecțioase, deși niciuna dintre ele nu a dus la rate mai mari ale mortalității. Potrivit experților medicali, este posibil ca noile variante să nu reducă impactul pe care îl au în prezent vaccinurile disponibile.


Notă autor:

Sursa foto: www.rawpixel.com

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe