Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Variantă nouă de SARS-CoV-2, descoperită în Bavaria

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 19 ianuarie 2021, ora 11:31

O mutație nouă a coronavirusului SARS-CoV-2 a fost descoperită în rândul a 35 de noi pacienți infectați, în regiunea Garmisch-Partenkirchen, din landul Bavaria, Germania.

Potrivit presei străine, varianta nouă a virusului este diferită de varianta descoperită inițial în Marea Britanie, dar medicii nu știu încă dacă este extrem de infecțioasă, scrie www.dw.com. Sursa citată mai scrie că noua variantă a coronavirusului a fost detectată luni la cei 35 de pacienți, într-un spital din sudul Germaniei.

varianta noua coronavirus germania

În prezent, nu se știe cât de contagioasă este, nici cât de mortală este noua variantă, a declarat directorul clinicii din Garmisch-Partenkirchen. Simplu fapt că este o nouă variantă de virus nu înseamnă că este mai infecțioasă, a spus  Frank Niederbühl, citat de DW.

Directorul medical adjunct, Clemens Stockklausner, a declarat că nu există încă motive de îngrijorare.

„Trebuie să așteptăm până când este gata secvențierea completă. Nu putem spune, în acest moment, dacă această (mutație) are vreo relevanță clinică”, le-a declarat Clemens Stockklausner reporterilor.

Deocamdată, mostrele de la acești pacienți au fost trimise la Berlin’s Charite Hospital pentru a fi investigate.

Diferită de variantele de coronavirus din Africa de Sud și din Marea Britanie

Clemens Stockklausner a subliniat, potrivit sursei citate, că noua mutație era diferită de cele descoperite în Marea Britanie și în Africa de Sud. Ambele aceste variante sunt mai infecțioase, deși niciuna dintre ele nu a dus la rate mai mari ale mortalității. Potrivit experților medicali, este posibil ca noile variante să nu reducă impactul pe care îl au în prezent vaccinurile disponibile.

Sursa foto: www.rawpixel.com

Etichete: varianta sars-cov-2 varianta sud-africana virus varianta varianta noua mutatii coronavirus

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.