Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Variola maimuţei, tot mai multe cazuri

Viața Medicală
Dr. Roxana Dumitriu-Stan vineri, 22 iulie 2022

Numărul de cazuri de variola maimuţei este în creștere la nivel mondial, iar în ultima săptămână autorităţile americane au triplat numărul de doze de vaccin distribuite în SUA.

        Pacienţii au în prezent dificultăţi în procurarea vaccinului. Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) estimează că aproximativ 1,5 milioane de bărbaţi care fac sex cu bărbaţi sunt eligibili pentru vaccinul împotriva variolei maimuţei. Chiar dacă boala nu se transmite exclusiv pe cale sexuală, ea s-a răspândit într-o mai mare măsură în rândul acestei grupe populaţionale.

        Peste 132.000 de doze de vaccin Jynneos (ce necesită administrarea a două doze) au fost distribuite până în acest moment, fără să acopere toate cerinţele. Oficialii CDC explică faptul că vaccinul se distribuie în funcţie de numărul de cazuri înregistrate într-o anumită regiune și de populaţia la risc aflată în acea zonă. Vaccinul este indicat persoanelor aflate la risc crescut: cei care au fost identificaţi contacţi ai unor persoane confirmate cu infecţie, cei care au avut contact sexual cu un partener diagnosticat în ultimele 14 zile cu această infecţie sau cei care au avut multipli parteneri sexuali în ultimele 14 zile și se află într-o regiune cu răspândire rapidă a virusului.

 

https://edition.cnn.com/2022/07/14/health/monkeypox-vaccine-demand/index.html

Etichete: cazuri variola maimutei variola maimutei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.