Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

VIDEO: Papa Francisc laudă lucrătorii din domeniul sănătății și îi numește eroi

Viața Medicală
Florentina Ionescu luni, 21 februarie 2022, ora 13:33

Papa Francisc i-a lăudat pe profesioniștii din domeniul sănătății, numindu-i eroi pentru eforturile depuse în lupta împotriva COVID-19.

Duminica aceasta, Papa Francisc a ținut să îi laude pe lucrătorii din domeniul sănătății, numindu-i eroi pentru serviciile lor oferite pacienților în fiecare zi, nu doar în timpul pandemiei de COVID-19. Totodată, Papa le-a cerut celor prezenți în Piața San Pietro, situată în centrul Vaticanului, să i se alăture și să-i aplaude pe profesioniștii din domeniul medical. 

papa francisc mesaj multumire personal sanitar

Papa Francisc, scrie The Associated Press, a aplaudat, descriind gestul ca pe o „mare mulțumire pentru voi”, pentru lucrătorii din domeniul sănătății, inclusiv pentru voluntari, pentru cei care au avut grijă de persoanele bolnave. Potrivit sursei citate, Italia a marcat duminică ziua națională în care se aduce un omagiu lucrătorilor din domeniul sănătății și îngrijirilor medicale.

Asociația profesională din Italia în care sunt înscriși medicii și dentiști însumează un bilanț trist: 370 de medici au murit de COVID-19 în Italia.

„Trebuie să ne aducem aminte de mulți medici, asistenți medicali, voluntari, care sunt la patul celor bolnavi, care îi tratează, îi fac să se simtă mai bine, îi ajută”, a declarat Papa Francisc în cadrul apariției sale săptămânale, de la o fereastră a Palatulului Apostolic.

Nimeni nu se salvează singur, a mai spus Papa:

„În timpul bolii, avem nevoie de cineva care să ne salveze, care să ne ajute”.

El a lăudat „personalul medical eroic, care face să fie clar acest eroism în perioada pandemiei de COVID-19, dar acest eroism rămâne vizibil zi de zi.”

„Pentru medicii noștri, pentru asistentele medicale, pentru voluntari, aplauze și un mare mulțumesc tuturor”, a mai spus Papa Francisc, apoi a început să aplaude, iar mii de oameni prezenți în Piața San Pietro au făcut același gest, aplaudând personalul medical.

Etichete: papa francisc vatican Papa Francisc multumire medici mesaj de multumire multumire pandemie covid pandemie covid-19 din recunostinta recunostinta fata de medici decese medici covid

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.