Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Virus porcin transmis prin transplant cardiac

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 13 mai 2022

Cercetătorii au identificat un virus la nivelul cordului porcin transplantat în luna ianuarie bărbatului din Maryland. Este vorba de un citomegalovirus porcin.

transplant

        Pacientul, în vârstă de 57 de ani, a decedat la două luni de la transplantul experimental. Nu au fost raportate semne ale unei infecţii active, iar până în acest moment nu se poate afirma cu certitudine dacă aceasta a fost cauza decesului.

        Un risc major al unui transplant de la animal la om e reprezentat de posibilitatea introducerii în organismul uman a unor virusuri sau bacterii. Anumite infecţii virale pot fi latente și pot să nu determine apariţia unor semne ori simptome.

        Echipa de transplant de la Maryland a declarat că porcul de la care s-a prelevat organul – modificat genetic pentru a preveni reacţia de respingere – era sănătos și că trecuse toate testele impuse de FDA. În plus, fusese crescut într-o fermă special amenajată pentru a preveni răspândirea eventualelor infecţii.

        Sunt în curs de dezvoltare teste mai sofisticate care să asigure depistarea unor astfel de microorganisme ce pun în pericol xenotransplanturile.

 

https://abcnews.go.com/Technology/wireStory/virus-found-pig-heart-human-transplant-84531931

Etichete: transplant cardiac porc om cauze deces

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.