Newsflash
Internaționale

Virusolog chinez: Noul coronavirus a fost creat în laborator

de Dorina Novac - sept. 17 2020
Virusolog chinez: Noul coronavirus a fost creat în laborator

Un virusolog chinez care a fugit în Statele Unite susține că noul coronavirus a fost creat într-un laborator.

Fosta angajată a laboratorului OMS de la Hong Kong, dr. Li-Meng Yan, a declarat în cadrul unei emisiuni difuzate pe canalul american Fox News că Guvernul chinez a fabricat și a răspândit intenționat virusul SARS-CoV-2.

vaccine-4892048_1280
Sursă imagine: Pixabay

 

Jurnalistul Tucker Carlson a întrebat-o pe dr. Li-Meng Yan dacă crede că Partidul Comunist Chinez a eliberat virusul „intenționat”, scrie znak.com.

„Da, desigur, a fost făcut intenționat”, a răspuns aceasta, completând că va publica în curând dovezi științifice care arată că SARS-CoV-2 provine dintr-un laborator.

virusolog chinez
Sursă imagine: znak.com

 

„Am lucrat în cadrul laboratorului de referință al OMS, acesta este laboratorul de top pentru coronavirus, se află la Universitatea din Hong Kong. Am fost puternic implicată în activități de cercetare a virusului încă de la începutul pandemiei de COVID-19. Am date și  dovezi din sursele mele de la Spitalul din China și lucrez și cu cei mai importanți virologi din lume”, a declarat Yan.

Într-un comunicat de presă, Universitatea din Hong Kong a subliniat că afirmațiile doctorului Li-Meng Yan nu sunt adevărate.

„Mai exact, dr. Yan nu a efectuat niciodată cercetări privind transmiterea de la om la om a noului coronavirus în decembrie 2019 și ianuarie 2020”, a transmis sursa citată.

Virusologul a declarat în cadrul emisiunii că a fost unul dintre primii oameni de știință din China care a studiat virusul SARS-CoV-2 în decembrie 2019.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe