Newsflash
Internaționale

Vitamina A pentru anosmie

de Dr. Roxana Dumitriu-Stan - oct. 8 2021
Vitamina A pentru anosmie

O echipă de cercetători britanici a anunţat că investighează vitamina A sub formă de picături nazale pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 să își recapete mirosul.

Studiul, care va începe recrutarea participanţilor în decembrie a.c. și va dura 12 săptămâni, se va efectua în cadrul University of East Anglia. Testarea va include și o investigaţie de imagistică cerebrală, pentru a evalua căile olfactive.

Alterarea sau pierderea mirosului reprezintă un simptom frecvent în COVID-19, dar și în alte infecţii virale, de pildă, în gripă. Majoritatea pacienţilor afectaţi își recapătă mirosul în câteva săptămâni, însă unii pot prezenta o alterare prelungită a acestei funcţii.

Un studiu asemănător a fost efectuat în Germania, în urma căruia pacienţii trataţi cu vitamina A și-au recuperat mirosul de două ori mai repede, comparativ cu cei care nu au primit vitamina A.


Notă autor:

https://www.medscape.com/viewarticle/959757

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe