Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Vitamina A pentru anosmie

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 8 octombrie 2021

O echipă de cercetători britanici a anunţat că investighează vitamina A sub formă de picături nazale pentru a ajuta pacienţii cu COVID-19 să își recapete mirosul.

Studiul, care va începe recrutarea participanţilor în decembrie a.c. și va dura 12 săptămâni, se va efectua în cadrul University of East Anglia. Testarea va include și o investigaţie de imagistică cerebrală, pentru a evalua căile olfactive.

Alterarea sau pierderea mirosului reprezintă un simptom frecvent în COVID-19, dar și în alte infecţii virale, de pildă, în gripă. Majoritatea pacienţilor afectaţi își recapătă mirosul în câteva săptămâni, însă unii pot prezenta o alterare prelungită a acestei funcţii.

Un studiu asemănător a fost efectuat în Germania, în urma căruia pacienţii trataţi cu vitamina A și-au recuperat mirosul de două ori mai repede, comparativ cu cei care nu au primit vitamina A.

https://www.medscape.com/viewarticle/959757

Etichete: vitamine anosmie pierderea mirosului covid 19

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.