Newsflash
Internaționale

Washingtonul îndeamnă China să ofere informaţii despre noul val COVID

de L. Budin - dec. 23 2022
Washingtonul îndeamnă China să ofere informaţii despre noul val COVID

Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, a îndemnat China să împărtăşească informaţii despre noul val de COVID-19 cu care se confruntă ţara şi a oferit ajutor sub formă de vaccinuri.

De când Beijingul a ridicat strictele sale restricţii sanitare la începutul lui decembrie, numărul cazurilor pozitive COVID a explodat în China, stârnind temeri legate de o mortalitate ridicată în rândul persoanelor în vârstă.

vaccinare-china

Este foarte important ca toate ţările, inclusiv China, să aibă în vedere ca oamenii să fie vaccinaţi, ca testele şi tratamentele să fie disponibile şi, mai mult, ca informaţiile despre ceea ce trăiesc să fie împărtăşite lumii, pentru că aceasta are implicaţii nu doar pentru China, ci pentru întreaga lume", a declarat Antony Blinken, citat de AFP și Agerpres.

Cu un virus care circulă, „este posibil ca alte variante să se dezvolte, ca aceste variante să se răspândească la rândul lor şi să ne afecteze pe noi, pe noi sau pe alte ţări”, şi-a exprimat îngrijorarea Blinken, afirmând că este „pe deplin pregătit să ofere un ajutor celor care doresc”.

Secretarul de stat al american plănuieşte o vizită la Beijing la începutul lui 2023.

Țara unde spitalizările asociate gripei sunt mai multe ca internările COVID

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe