Newsflash
Internaționale

Ziua Mondială a Trombozei, marcată astăzi

de Florentina Ionescu - oct. 13 2020
Ziua Mondială a Trombozei, marcată astăzi

Peste 2.000 de parteneri din peste 100 de țări participă anul acesta la Ziua Mondială a Trombozei, potrivit site-ului www.worldthrombosisday.org.

Această zi specială reprezintă o mișcare globală și colaborativă, potrivit sursei citate. Recunoscută oficial la data de 13 octombrie, Ziua Mondială a Trombozei (World Thrombosis Day) își îndreaptă atenția în direcția unei condiții adesea trecută cu vederea și de multe ori înțeleasă greșit: tromboza.

ziua mondiala a trombozei infografic

De ce a fost aleasă această dată?

World Thrombosis Day este marcată în fiecare an în ziua de 13 octombrie, ziua în care s-a născut Rudolf Virchow, cel care a fost un adevărat pionier în patofiziologia trombozei. Medic german, patolog, biolog și antropolog, Rudolf Virchow a descoperit conceptul de „tromboză” și a ajutat lumea medicală să înțeleagă această condiție.

Misiunea acestei zile

Ziua Mondială a Trombozei are rolul de a crește gradul de conștientizare la nivel global asupra trombozei, inclusiv asupra cauzelor ei, factorilor de risc, semnelor și simptomelor și asupra prevenției bazate pe dovezi, precum și asupra tratamentului. Nu în ultimul rând, promotorii acestei zile doresc să reducă mortalitatea și dizabilitatea cauzate de tromboză.


Notă autor:

credit foto: www.facebook.com/WorldThrombosisDay

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe