Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Internaționale

Ziua Mondială a Trombozei, marcată astăzi

Viața Medicală
Florentina Ionescu marţi, 13 octombrie 2020, ora 12:12

Peste 2.000 de parteneri din peste 100 de țări participă anul acesta la Ziua Mondială a Trombozei, potrivit site-ului www.worldthrombosisday.org.

Această zi specială reprezintă o mișcare globală și colaborativă, potrivit sursei citate. Recunoscută oficial la data de 13 octombrie, Ziua Mondială a Trombozei (World Thrombosis Day) își îndreaptă atenția în direcția unei condiții adesea trecută cu vederea și de multe ori înțeleasă greșit: tromboza.

ziua mondiala a trombozei infografic

De ce a fost aleasă această dată?

World Thrombosis Day este marcată în fiecare an în ziua de 13 octombrie, ziua în care s-a născut Rudolf Virchow, cel care a fost un adevărat pionier în patofiziologia trombozei. Medic german, patolog, biolog și antropolog, Rudolf Virchow a descoperit conceptul de „tromboză” și a ajutat lumea medicală să înțeleagă această condiție.

Misiunea acestei zile

Ziua Mondială a Trombozei are rolul de a crește gradul de conștientizare la nivel global asupra trombozei, inclusiv asupra cauzelor ei, factorilor de risc, semnelor și simptomelor și asupra prevenției bazate pe dovezi, precum și asupra tratamentului. Nu în ultimul rând, promotorii acestei zile doresc să reducă mortalitatea și dizabilitatea cauzate de tromboză.

credit foto: www.facebook.com/WorldThrombosisDay

Etichete: tromboza tromboza venoasa ziua mondiala a trombozei

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.