Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Interviuri

Bucureşti – Capitală mondială în domeniul osteoporozei

Viața Medicală
Dr. Aurel F. MARIN vineri, 10 septembrie 2010

   Reală problemă de sănătate publică, osteoporoza va afecta una din două femei după vârsta de 50 de ani şi unul din 4 sau 5 bărbaţi. Principala dificultate o constituie identificarea riscului de fractură osteoporotică (îndeosebi de şold). În 2007, un grup de experţi al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii a dat publicităţii un raport privind FRAX, un instrument propus pentru evaluarea riscului de fractură pe baza unui set de parametri clinici. (...)

   Anul acesta, în zilele de 12 şi 13 noiembrie 2010, la Bucureşti va avea loc Conferinţa cu tema Interpretarea şi utilizarea FRAX în practica clinică, organizată de Societatea Internaţională pentru Densitometrie Clinică (ISCD) şi de Fundaţia Internaţională de Osteoporoză (IOF) în cadrul iniţiativei comune FRAX.   Apoi, la 14 noiembrie 2010, va avea loc Conferinţa de actualizare a poziţiei oficiale a ISCD privind FRAX. Este, după ştiinţa noastră, pentru prima dată când o foarte importantă reuniune internaţională de consens se desfăşoară în România şi este, fără îndoială, o recunoaştere a eforturilor depuse (de ani buni!) de către specialiştii români pentru dezvoltarea şi actualizarea domeniului în ţara noastră (organizarea locală va fi coordonată de dna conf. dr. Cătălina Poiană).
   Aşa cum cititorii noştri deja s-au obişnuit, săptămânalul „Viaţa medicală“ este partener media al celor mai importante reuniuni medicale desfăşurate în ţara noastră, iar această Conferinţă-eveniment nu putea, desigur, să facă excepţie. Publicăm în acest număr din ziar, în exclusivitate, detalii privind Conferinţa de la Bucureşti, acordate de dl prof. dr. Didier Hans (Elveţia), preşedintele ISCD şi al reuniunii din 12–14 noiembrie 2010, în cadrul unui interviu realizat de dr. Aurel F. Marin.
Articolul îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.


 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.