Newsflash
Interviuri

Dr. Ovidiu Nicolae Palea: „Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale”

de - apr. 15 2021
Dr. Ovidiu Nicolae Palea: „Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale”

Dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar ATI, specialist în Terapia Durerii, fondator și director medical al Centrului Medical Provita, este invitatul de astăzi al podcastului „Antreprenori în Medicină”.

Al cincilea episod al podcastului „Antreprenori în Medicină”, proiect inițiat de Asociația Medicilor Independenți și Societatea Antreprenorială Studențească în parteneriat cu MedicHub și Viața Medicală, îl are în prim-plan pe dr. Ovidiu Nicolae Palea, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, specialist Terapia Durerii, fondator și director medical al Centrului Medical Provita.

ovidiu_palea_podcast_antreprenori_medicina_provitaDr. Ovidiu Nicolae Palea este singurul specialist în Terapia Durerii din România acreditat de Institutul Mondial al Durerii și un antreprenor de succes în domeniul medical din România.

În podcastul de astăzi, dr. Ovidiu Nicolae Palea vorbește despre influențele din copilărie, în sensul alegerii unei cariere medicale, despre experiența visului american, importanța comunicării cu pacientul, necesitatea asumării unor riscuri, importanța echipei medicale și relația deschisă cu pacienții.

„Ideea Provita a apărut din dorința enormă de a putea face și în România un act medical la nivel Vest”, spune dr. Palea.

Centrul Medical Provita își propune să dea dovadă de profesionalism, rigoare, încredere, sinceritate și empatie în relația cu pacienții, bazându-se pe mottoul: „Ne dorim să tratăm PACIENTUL, nu BOALA!”. Atât abordarea multidisciplinară, profesionalismul și buna pregătire a cadrelor medicale, cât și aparatura și tehnicile medicale de ultimă generație sunt cele care promit pacientului reușita actului medical: „Înainte de a fi doctori, suntem oameni”. Mai mult, Centrul Medical Provita este una dintre puținele instituții medicale din țară specializată în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale.

„Pacienţii vin la privat nu pentru doctori, ci pentru asistentele medicale; doctorul şi la privat vede pacientul o jumătate de oră pe zi, după operaţie, iar asistentele rămân cu pacientul permanent. Ori, dacă tu ai o asistentă la 40 de paturi noaptea sau o asistentă la 20 de paturi la terapie intensivă, ea nu are cum să se ocupe corespunzător de toţi pacienţii. Trebuie să-şi schimbe mănuşile de la pacient la pacient, pentru a preveni infecţiile. Când să facă acest lucru? Infecţiile nu au legătură cu dezinfectanţii, ci cu protocoalele; iar când noi nu avem cadre medicale suficiente, cum să facem faţă?”, adaugă dr. Palea.

Inspiră-te din povestea unui medic antreprenor de succes, urmărind podcastul aici!

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe