Newsflash
Interviuri

VIDEO: Colaborarea dintre antreprenorii din sănătate, un exemplu pentru medici

de Dorina Novac - oct. 19 2022
VIDEO: Colaborarea dintre antreprenorii din sănătate, un exemplu pentru medici

Dr. Wargha Enayati și Mihai Marcu, doi lideri pe piața de servicii private de sănătate din România, au participat la o dezbatere despre sănătate și religie. Evenimentul a fost primul din seria „Serile Enayati Medical City”.

Dezbaterea „Religia în fața bolii”, care a avut loc joi, 13 octombrie, la Enayati Medical City, primul oraş medical din România, a marcat și lansarea Expoziției de Biblii Vechi, o colecție personală ce îi aparține lui Mihai Marcu, CEO MedLife. 

Dr. Wargha Enayati si Mihai Marcu

Expoziția este deschisă publicului larg până la 30 noiembrie, la sediul Enayati Medical City.

„Eu mereu am tânjit spre colaborare cu toți concurenții mei, și cred că am reușit, cu majoritatea. (...) Chiar dacă sunt unele neînțelegeri, niște suspiciuni, unul față de celălalt, eu încerc să scot toate aceste suspiciuni, să găsesc numitorul comun și să lucrăm împreună pentru îmbunătățirea lumii”, a declarat, pentru Viața Medicală, dr. Wargha Enayati, fondatorul reţelei private Regina Maria şi al Enayati Medical City.

Dr. Wargha Enayati a precizat că această colaborare poate fi un exemplu pentru alți concurenți, dar mai ales pentru medici.

Citește și: Dr. Wargha Enayati: „Susținerea din partea echipei medicale oferă rezultate uimitoare”

„Pe partea de comunicare, medicii au un handicap – le este foarte greu să colaboreze cu alți medici, din cauza orgoliului, din cazua lipsei aptitudinilor de comunicare, pentru că sau se simt superior cu interlocutorul lor, sau inferior. Nu există această relație de egalitate. Și atunci este responsabilitatea noastră măcar să încercăm (...)”, a explicat medicul.

religia si sanatatea

Și Mihai Marcu a subliniat faptul că această colaborare este importantă ca și semnal, evenimentul de joi seara fiind, potrivit lui, un plan comun.

„A fost un plan comun a lui Wargha și al meu, de a organiza ceva împreună, de normalitate, ca doi oameni care sunt în aceeași branșă, doi antreprenori, doi oameni care fac spitale în România, să se afle unul lângă altul. (...) În momentul în care vedeți doi antreprenori care au competiționat cu două companii mari pe piață, unul lângă altul la masă, cred că asta vă poate spune de la sine”, a menționat acesta.

Religia și știința au, de fapt, aceeași origine, de aceea trebuie combinate, este mesajul transmis, în cadrul dezbaterii, de dr. Wargha Enayati, pentru că „una fără cealaltă nu merg, amândouă fiind divine”.

Citește și: Dr. Wargha Enayati: Investițiile în spitale noi sunt o urgență maximă în România

„Partea de spirituatlitate lipsește în medicină. (...) Medicii cresc needucați, ar trebui să primească de la începutul carierei lor o educație spirituală (...) tu dacă vii în contact cu suferința, în contact cu boala, nepregătit, tragi niște concluzii ciudate. Noi, medicii, trebuie să fim mult mai conștienți în toate acțiunile noastre, și în relația aceasta dintre pacient și medic”, a spus fondatorul Enayati Medical City.  

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe