Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  ACTUALITATE  »  Interviuri

VIDEO: Dr. Bogdan Tănase, despre planurile pentru IOB

Viața Medicală
Dorina Novac joi, 9 iunie 2022, ora 16:00

Protocoalele de diagnostic și de tratament ale pacienților oncologici ar trebui standardizate, afirmă dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București.

Protocoalele de diagnostic și de tratament ale pacienților oncologici ar trebui standardizate, afirmă dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic București.

 

„Și când spun asta, mă refer, în primul rând, la o urmărire a calității actului medical. O urmărire a rezultatelor care trebuie să se facă prin edificarea unui registru național de cancer, pe care în momentul acesta, din păcate, nu-l avem funcțional la nivelul țării”, a declarat, într-un interviu pentru Viața Medicală, dr. Bogdan Tănase, managerul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” ( IOB).

Managerul IOB a menționat că una dintre provocările cu care se confruntă este creșterea permanentă a nivelului serviciilor din institut.

VIDEO: Zilele Medicale și Științifice ale IOB

Dr. Bogdan Tanase
Dr. Bogdan Tănase

„Cea mai mare provocare este că trebuie să accesăm această șansă, care este reprezentată de programul european de cancer, The Europe's Beating Cancer Plan (EBCP), care pentru România, dar și pentru instituția noastră, poate reprezenta o sursă importantă de finanțare și o șansă mare de dezvoltare. În acest sens, trebuie să dezvoltăm parteneriate cu alte instituții de profil similare, din afară, din Europa. Este un lucru care, până acum, din păcate, nu a fost făcut”, a adăugat dr. Bogdan Tănase.

Medicul a subliniat că și-a stabilit mai multe obiective pentru IOB, în perioada următoare – obiective de dezvoltare, în primul rând, însă toate se bazează pe accesarea acestor fonduri europene și pe parteneriate cu actori din afară.

„În acest sens, trebuie să menționez dotarea Institutului cu un PET-CT cuplat cu un ciclotron care desfășoară atât activitate de diagnostic, cât și activitate de cercetare pentru pacienții oncologici. Dezvoltarea unui program de chirurgie minim invazivă, edificarea unei unități de excelență în radioterapie care să cuprindă servicii noi, cum ar fi cyberknife sau stereotaxie, care în momentul acesta nu sunt disponibile în cadrul Institutului și, din păcate, sunt disponibile în puține centre din România”, a explicat managerul IOB.

Etichete: IOB protocoalele de diagnostic fonduri europene PET-CT pacienti oncologici

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.