Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă  »  EDUCAȚIE  »  Istoria Medicinei

ASCAR impresionează la nivel mondial

Viața Medicală
Prof. dr. Ioan Mircea COMAN vineri, 20 septembrie 2019

Structura organizatorică modernă a ASCAR și reţeaua extinsă de centre de cardiologie în întreaga ţară au atras la București personalităţi importante la nivel internaţional în acest domeniu.

În perioada mandatului prof. dr. C.C. Iliescu ca președinte al SRC, s-a primit vizita unei echipe de cardiologi din America, condusă de P.D. White, care a avut un rol major în dezvoltarea cardiologiei în SUA. C.C. Iliescu și P.D. White au lucrat, o perioadă, împreună în laboratorul lui Lewis din Londra. Americanii, toţi celebri, creatori de școală, au ţinut conferinţe și au vizitat ASCAR, fiind impresionaţi de structura acestei instituţii, impresii consemnate și în Cartea de Onoare. Membrii Colegiului American de Cardiologie erau următorii: De Bakey, P.D. White, A. Key, I. Turner, L. Thery.
Aceasta se întâmplă în anul 1961. Doi ani mai târziu, o altă echipă din America, condusă de Suzanne Kneobel, cea care s-a preocupat printre primii de studiul bolilor congenitale cardiovasculare, ne vizitează din nou, iar după un an, în 1964, Colegiul American de Cardiologie ţine la București un curs intitulat „Intensive Postgraduate Course in Cardiology for the doctors in Bucharest”.
VM 38, p.10 -3Aceștia erau următorii (foto – de la stânga la dreapta): Eliot Corday, decanul Facultăţii de Medicină din California; Osler A. Abott, profesor de chirurgie la Emory University, Atlanta; Richard J. Bing, profesor de medicină în Detroit, Michigan; John H. Moyer, profesor de medicină în Philadelphia; și Harold J.C. Swan, profesor de fiziologie la Mayo Clinic din Rochester, Minnesota. Despre fiecare se pot scrie cărţi privind contribuţia lor la dezvoltarea cunoașterii în domeniul cardiologiei.
*Text preluat din volumul „Societatea Română de Cardiologie – Scurtă istorie”, coordonată de prof. dr. Eduard Apetrei. Titlul aparţine redacţiei.

Etichete: Cardiologie

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.