Newsflash
Istoria Medicinei

ASCAR impresionează la nivel mondial

de Prof. dr. Ioan Mircea COMAN - sept. 20 2019
ASCAR impresionează la nivel mondial

Structura organizatorică modernă a ASCAR și reţeaua extinsă de centre de cardiologie în întreaga ţară au atras la București personalităţi importante la nivel internaţional în acest domeniu.

În perioada mandatului prof. dr. C.C. Iliescu ca președinte al SRC, s-a primit vizita unei echipe de cardiologi din America, condusă de P.D. White, care a avut un rol major în dezvoltarea cardiologiei în SUA. C.C. Iliescu și P.D. White au lucrat, o perioadă, împreună în laboratorul lui Lewis din Londra. Americanii, toţi celebri, creatori de școală, au ţinut conferinţe și au vizitat ASCAR, fiind impresionaţi de structura acestei instituţii, impresii consemnate și în Cartea de Onoare. Membrii Colegiului American de Cardiologie erau următorii: De Bakey, P.D. White, A. Key, I. Turner, L. Thery.
Aceasta se întâmplă în anul 1961. Doi ani mai târziu, o altă echipă din America, condusă de Suzanne Kneobel, cea care s-a preocupat printre primii de studiul bolilor congenitale cardiovasculare, ne vizitează din nou, iar după un an, în 1964, Colegiul American de Cardiologie ţine la București un curs intitulat „Intensive Postgraduate Course in Cardiology for the doctors in Bucharest”.
VM 38, p.10 -3Aceștia erau următorii (foto – de la stânga la dreapta): Eliot Corday, decanul Facultăţii de Medicină din California; Osler A. Abott, profesor de chirurgie la Emory University, Atlanta; Richard J. Bing, profesor de medicină în Detroit, Michigan; John H. Moyer, profesor de medicină în Philadelphia; și Harold J.C. Swan, profesor de fiziologie la Mayo Clinic din Rochester, Minnesota. Despre fiecare se pot scrie cărţi privind contribuţia lor la dezvoltarea cunoașterii în domeniul cardiologiei.
*Text preluat din volumul „Societatea Română de Cardiologie – Scurtă istorie”, coordonată de prof. dr. Eduard Apetrei. Titlul aparţine redacţiei.

ETICHETECardiologie

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe