Newsflash

Mai mare sau egal

de Adrian GHEORGHE - iun. 18 2015
Mai mare sau egal
    Valoarea totală a contribuţiilor plătite şi neplătite pe care le aduc femeile în sectorul generic al serviciilor de sănătate se ridică la 4,8% din PIB-ul global, echivalentul a trei trilioane de dolari. Estimarea diferă sensibil în funcţie de metoda utilizată pentru valorificarea timpului dedicat activităţilor neplătite şi de diferite ajustări care să compenseze diferenţe de gen, însă şi cea mai modestă valoare ajunge la 3,5% din PIB-ul global. Acesta este unul dintre mesajele comisiei Women în Health, care şi-a prezentat concluziile în Lancet în prima săptămână a lunii iunie. Importanta componentă informală a îngrijirilor este de notat aici, atât ca noutate metodologică, dată fiind scala analizei (denumită sugestiv „estimarea globală a inestimabilului“), cât şi în valoare absolută, întrucât analiza estimează că valoarea acesteia este comparabilă cu aceea a îngrijilor recompensate formal.
    În toate regiunile, femeile sunt mai înclinate să ofere îngrijiri informale neplătite, în timp ce bărbaţii au o probabilitate mai mare de a beneficia tocmai de îngrijiri informale. Acesta este doar unul dintre punctele din care pornesc discrepanţele. Femeile continuă să aibă, în majoritatea ţărilor, o stare de sănătate inferioară bărbaţilor. Dincolo de biologie, problema ţine în mare măsură de un determinism social. Discrepanţele dintre accesul la îngrijiri medicale pentru femei şi bărbaţi sunt notorii în multe ţări în curs de dezvoltare, unde femeile trebuie să ceară în mod curent permisiunea capului familiei pentru intervenţii medicale, dar şi studii desfăşurate în „lumea civilizată“ arată că bărbaţii au o probabilitate mai mare decât femeile de a fi trimişi de medici pentru investigaţii de specialitate, ajustând pentru complexitatea clinică a cazurilor.
    Cum-necum, întregul sistem întreţine inegalitatea sau, mai bine-zis, rezistă în diferite măsuri egalizării. Ameliorarea stării de sănătate a femeilor din perspectivă globală se pune din cel puţin două unghiuri. Întâi, este o problemă de drepturile omului, întrucât inegalitatea de gen nu este numai nejustificată şi nejustificabilă, ci de-a dreptul ilegală în cea mai mare parte a jurisdicţiilor. Dificultatea vine din faptul că ameliorarea inegalităţii deja existente durează şi necesită un angajament substanţial.
    Două dintre cele opt familii de indicatori Millennium Development Goals care stau să expire în acest an – promovarea egalităţii de gen (MDG3) şi ameliorarea sănătăţii mamei (MDG5) – s-au referit explicit la bunăstarea femeilor. Cu toate acestea, evaluarea de parcurs cu date de la mijlocul anului 2014 arată că tocmai aceste două obiective sunt cele mai îndepărtate, înregistrând un progres insuficient în cei mai mulţi indicatori şi regiuni, astfel că atingerea ţintelor fixate pentru 2015 rămâne improbabilă dacă trendurile actuale se menţin. Sunt şi veşti foarte bune, în principal din direcţia accesului la educaţie: paritatea femei/bărbaţi (raport între 0,97 şi 1,03) în ceea ce priveşte accesul la toate cele trei niveluri de învăţământ a fost atinsă în şase din cele nouă regiuni de dezvoltare şi este aproape atinsă în celelalte trei, cu Africa Subsahariană evoluând foarte lent la indicatorul „accesul femeilor la învăţământ superior“. În schimb, femeile continuă să ocupe mai puţin de 45% din locurile de muncă din afara sectorului agricol şi reprezentarea femeilor în politică (măsurată prin proporţia mandatelor parlamentare deţinute de femei) continuă să rămână undeva în jurul a 20%. Ţinta de reducere cu 75% (1990–2015) a mortalităţii materne rămâne deocamdată o ambiţie: doar în Asia de Est progresele au fost comparabile cu dezideratul; progresele din Africa Subsahariană şi Asia de Sud, cele mai afectate la acest capitol, înscriindu-se în trendul global de scădere cu aproximativ 50%.
    În ansamblu, o mobilizare globală fără precedent precum UN Millennium Project a condus la ameliorări substanţiale ale statutului şi reprezentării femeii în societate. Totuşi, foarte mult rămâne în continuare de făcut. Urmaşele MDG – Sustainable Development Goals (SDG) – vor fi anunţate în forma finală în această toamnă la New York şi vor ţine seama de activitatea grupului de lucru care a anunţat deja cele 17 ţinte generice pentru intervalul 2015–2030, prezentate în august 2014 în cadrul Adunării Generale ONU. SDG5 se referă explicit la atingerea egalităţii de gen şi promovarea drepturilor femeilor şi a fetelor şi extinde indicatorii curenţi către eliminarea tuturor formelor de violenţă, a exploatării sexuale şi a traficului de fiinţe umane, participarea în toate sferele vieţii publice, accesul şi controlul asupra tuturor formelor de capital şi altele – o confirmare a efortului care se cere continuat. Coincidenţă sau nu, în schimb, este şi singurul SDG din prezentarea raportului care nu precizează explicit termenele până la care se ţinteşte atingerea obiectivelor specifice. Contextul are în vedere 2030, e drept, însă toate celelalte SDG menţionează cu subiect şi predicat reducerea/eliminarea până în 2030. Dacă este o scăpare nefericită sau o acceptare tacită a dimensiunii prohibitive a problemei, vom afla peste câteva luni, odată cu anunţarea calendarului complet de ţinte şi indicatori.
    Din alt unghi de vedere, sănătatea femeilor şi, mai larg, emanciparea acestora reprezintă, în cei mai pragmatici termeni cu putinţă, o investiţie în bunăstarea întregii societăţi. Rolurile acestora în familie şi comunitate le pun în poziţia de a putea influenţa bunăstarea, sănătatea şi productivitatea celor din jurul lor. Numerele confirmă intuiţia şi bunul-simţ: femeile investesc mai mult din venitul propriu în îngrijirea familiei decât bărbaţii – după unele estimări, până la 90% din venit, comparativ cu 30–40% pentru bărbaţi. Nivelul de educaţie al mamei influenţează direct şansele de supravieţuire ale copilului: mai mult de 50% din decesele evitate la nivel global în rândul copiilor cu vârstă sub 5 ani în perioada 1970–2009 au fost atribuite creşterii în participarea la educaţie formală a femeilor de vârstă reproductivă. Investiţia în accesul femeilor la metode contraceptive moderne şi eficiente ar reduce numărul sarcinilor nedorite şi doar dividenda demografică asociată scăderii fertilităţii poate conduce la creşteri de până la 8% în 20 de ani ale PIB-ului ţărilor cu fertilitate ridicată. Participarea femeilor la controlul resurselor şi la deciziile comunităţii conduce la proiecte de dezvoltare comunitară mai eficiente şi mai sustenabile decât cele în care femeile nu sunt incluse. Nimic nu poate recomanda mai mult rolul femeii drept agent-cheie pentru îndeplinirea funcţiei de sănătate publică a oricărui sistem de sănătate.
    Revenind la argument, discursul asupra sănătăţii femeii în România continuă să fie dominat de perspectiva clinică, concentrată pe răspunsuri fiziologice particulare şi pe comparaţii europene cu rată de deces prin cancerul de col uterin. Discuţia e necesară şi relevantă, dar în acelaşi timp e nevoie de mai mult. Discursul global de gen (sic) articulează clar şi amplu conceptele de „valoare“ şi „drept“, într-o paradigmă care priveşte şi angajează întreaga societate. Un tip de discuţie care, aruncată în mixul deja existent de satiră, ignoranţă şi birocraţie tehnică, nu ne-ar strica.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe