Newsflash
Știri

Mureș: o artistă face mărțișoare personalizate, pe teme medicale

de L. Budin - mar. 1 2022
Mureș: o artistă face mărțișoare personalizate, pe teme medicale

Artistul plastic Rodica Milăşan, din județul Mureş, confecționează manual, din materiale ecologice, mărțișoare cu motive medicale - iar creațiile ei au căutare.

Rodica Milășan folosește lemn reciclat și alte materiale ecologice pentru creațiile sale pline de culoare, lucrate manual, se arată pe site-ul dedicat.

marti
Sursă foto: fitehandmade.ro

 

Venim în fiecare an cu noutăţi, cu modele diversificate, am sute de modele tradiţionale, vesele, colorate, care pot să bucure un copilaş, o mămică, o domnişoară, pe oricine la cumpără”, a declarat ea pentru Agerpres.

Anul acesta, a avut mare succes cu mărţişoarele profesionale – un dinte zâmbitor pentru stomatologi, o inimă pentru cardiologi.

Pot să spun că acestea sunt succesul pe piaţă în acest an. Dar mai am şi alte modele de succes (...) Încerc să fac tot timpul ceva nou. (...) Mărţişorul se cumpără şi multă lume are ocazie cu această sărbătoare să facă un cadou, să aducă o bucurie celor pe care îi preţuieşte. Sunt broşe care pot fi folosite tot timpul anului”, a precizat Rodica Milăşan.

Anul acesta, artistul plastic şi-a expus creaţiile la Târgul de Mărţişor de la Braşov, unde mulți localnici și turiști i-au cerut să le explice metoda prin care sunt confecţionate.

Nu este dificil de lucrat, dar necesită răbdare, sunt diferite esenţe de lemn, eu încerc să recilez lemnul, tei, plop, paltin, fac din tot ce găsesc abandonat şi îl transform. Creez un desen, apoi tai cu traforajul electric, îl şlefuiesc, îl lăcuiesc, durează câteva zile să iasă un produs finit, fiindcă sunt etape după care trebuie aşteptat”. 

Mărțișoarele aduc zâmbet pe chipul clienților, și exact asta este intenția artistei:

Vreau să transmit bucurie şi fericire”, spune ea.

UE alocă încă 90 de milioane de euro pentru civilii afectați de războiul din Ucraina

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe