Newsflash

Acreditări şi comisii

de Alexandru NEAGU - aug. 23 2013
Acreditări şi comisii
Prelevarea şi transplantul de ţesut osos. Având în vedere activitatea de prelevare şi transplant de ţesut osos şi tendinos, în Monitorul Oficial nr. 473 din 30 iulie 2013 au fost publicate Ordinul ministrului sănătăţii nr. 901 din 22 iulie 2013 privind acreditarea unităţii sanitare Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova şi Ordinul ministrului sănătăţii nr. 902 din 22 iulie 2013 privind acreditarea unităţii sanitare Spitalul Clinic Universitar de Urgenţă Elias în acest domeniu. Acreditarea unităţilor sanitare prevăzute este valabilă cinci ani şi poate fi retrasă mai devreme dacă, drept urmare a inspecţiilor efectuate în condiţiile legii, se constată că unitatea sanitară respectivă nu îndeplineşte prevederile legale în vigoare.
Comisii pentru protecţia mediului. Prin Ordinul comun al ministrului sănătăţii şi al ministrului mediului şi schimbărilor climatice nr. 861/1.311/12.07.2013, publicat în Monitorul Oficial nr. 471 din 30 iulie 2013 s-a aprobat înfiinţarea comisiilor pentru verificarea criteriilor utilizate la elaborarea planurilor de acţiune şi analizarea acestora, precum şi pentru aprobarea componenţei şi a regulamentului de organizare şi funcţionare ale acestora.
Agenţiile pentru protecţia mediului (APM) la nivelul cărora se constituie comisiile sunt în număr de 22, respectiv: Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului, APM Bucureşti, APM Iaşi, Cluj, Timiş, Constanţa, Dolj, Galaţi, Braşov, Prahova, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Mureş, Sibiu, Arad, Maramureş, Ilfov şi Hunedoara.
Comisia de la nivelul ANPM este formată din: un reprezentant al autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului care desfăşoară activităţi specifice de gestionare şi evaluare a zgomotului ambiant, având calitatea de preşedinte un reprezentant al autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului care desfăşoară activităţi specifice de gestionare şi evaluare a zgomotului ambiant, având calitatea de membru un reprezentant al ANPM care desfăşoară activităţi specifice de monitorizare/evaluare a zgomotului, având calitatea de secretar un reprezentant al ANPM care desfăşoară activităţi specifice de reglementare, având calitatea de membru şi un reprezentat al Institutului Naţional de Sănătate Publică, având calitatea de membru.
La nivelul fiecăreia dintre celelalte 21 de agenţii locale pentru protecţia mediului, prevăzute în anexa nr. 1 la ordin, comisia este formată din: un reprezentant al agenţiei locale pentru protecţia mediului care desfăşoară activităţi specifice de monitorizare/evaluare a zgomotului, având calitatea de preşedinte un reprezentant al agenţiei judeţene pentru protecţia mediului care desfăşoară activităţi specifice de reglementare, având calitatea de secretar şi un reprezentat al direcţiei de sănătate publică judeţeană din judeţul aferent agenţiei locale pentru protecţia mediului specificată, respectiv al Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, în cazul comisiei de la nivelul agenţiei locale pentru protecţia mediului Bucureşti, având calitatea de membru.
Regulamentul de organizare şi funcţionare a comisiilor stabileşte că verificarea şi analizarea planurilor de acţiune care se pun la dispoziţia autorităţilor pentru protecţia mediului se realizează în conformitate şi pe baza criteriilor prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 321/2005 privind evaluarea şi gestionarea zgomotului ambiant, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Convocarea comisiei se face în scris, cu cel puţin cinci zile înainte de data şedinţei, prin grija secretarului, comisiile fiind legal întrunite în prezenţa tuturor membrilor, iar hotărârile se adoptă cu votul majorităţii acestora. În situaţia în care nu este întrunit cvorumul prevăzut, şedinţa se amână pentru o dată ulterioară, dar nu cu mai mult de cinci zile.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe