Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Antrenament la congres

Viața Medicală
Dr. Cornelia Maria GLODEANU vineri, 22 aprilie 2016
O universitate care se respectă va promova și va sprijini studenții care doresc să exceleze, aprofundând temele care le-au trezit interesul și participând la comunicări științifice. Cu atât mai mult cu cât există oameni cu inițiativă, chiar din rândul studenților, care vor să ofere cadrul. De această dată, oamenii cu inițiativă sunt grupați sub numele de Societatea Studenților Mediciniști Iași, iar, între 21 și 24 aprilie, aceștia pregătesc Congressis 2016, un congres cu participare națională și internațională, la care vin universitari și peste 700 de studenți din România și alte țări. Se va vorbi în engleză, pentru ca toți să își poată împărtăși cu ușurință ideile. Pentru mulți din mediciniștii de la Iași, va fi, de fapt, prima prezentare a unei lucrări științifice în public.
Studenții se pot înscrie ca participanți activi sau pasivi. Deși ambele categorii au în mare aceleași beneficii, precum participarea la un workshop și două conferințe, participantul activ în plus va prezenta în fața unui public o lucrare științifică, va răspunde curiozităților evaluatorilor, pregătindu-se astfel pentru provocările care urmează facultății.
Aceia dintre voi care nu s-au înscris o mai pot face ca participanți pasivi până la 20 aprilie. Organizatorii îi așteaptă pe studenții din toți anii, inclusiv pe bobocii mediciniști. Pentru ei, acest congres poate reprezenta prima interacțiune cu o manifestare de acest gen, iar prin workshopurile oferite îi poate orienta în alegerea specializării. Îmi amintesc cu drag povestea unei colege care, participând la Congressis, a fost repartizată la Basic Surgical Skills. Așa a realizat că o specializare chirurgicală o încântă mult mai mult decât una de medicină internă, cum își imagina până la acel moment. Astfel, și-a schimbat complet viziunea asupra viitorului.
Workshopurile de anul acesta se anunță mai mult decât interesante! Participanții vor fi învățați cum se realizează suturile atât pe intestin, cât și pe ochi de bou, vor putea să își îmbunătățească abilitățile în laparoscopia ginecologică, vor putea experimenta tehnici NLP, vor descifra algoritmul corect de interpretare a cazurilor clinice și vor fi implicați în procesul de testare a alergiei IgE mediate. Nu în cele din urmă, vor învăța tehnici de monitorizare continuă a presiunii arteriale și a frecvenței cardiace la șoarecele de laborator, vor afla detalii despre tehnicile de chirurgie cardiacă și vor pătrunde adânc în bazele filozofice ale bioeticii.
Tot în categoria surprizelor de anul acesta se numără și spectacolul pe care îl vor crea corul „Ceata de mediciniști“ și trupa de teatru a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa“ Iași.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.