Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Anul „Thoma Ionescu“

Viața Medicală
Prof. dr. Octavian BUDA vineri, 29 ianuarie 2010

Anul 2010 poate fi considerat pentru medicina românească „anul Thoma Ionescu“. Acest lucru este prilejuit de o dublă aniversare: 150 de la naşterea marelui savant şi 100 de ani de la demonstraţiile operatorii pe care chirurgul le-a făcut în cadrul unui turneu anglo-american, la Londra, New York, Philadelphia, Rochester şi Chicago. (...)

   Frate al omului politic Take Ionescu, Thoma se înscrie la Facultatea de Medicină din Paris în anul 1879, după terminarea Liceului „Sfântul Sava“. Urmează în acelaşi timp şi Facultatea de Drept, pe care o absolvă în 1882 (dar va profesa numai Medicina). În 1889, a obţinut cetăţenia franceză, ca Thomas Jonnesco, semnând astfel în unele publicaţii. Trece concursurile de externat şi de internat, perfecţionându-şi pe această cale pregătirea clinică şi chirurgicală. Paralel cu activitatea sa în spital ca extern şi intern, în anul 1887 obţine locul de prosector asociat de Anatomie şi, mai apoi, prosector definitiv al Facultăţii de
Medicină din Paris, titluri dobândite prin concurs, la care s-a clasificat primul. (...)
Articolul intrgral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.