Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Asistenţii medicali şi criza

Viața Medicală
Izabela AGAVRILOAIE vineri, 23 iulie 2010

  Primele trei mari organizaţii internaţionale reprezentand asistenţi medicali şi moaşe trag un semnal de alarmă in ceea ce priveşte pericolul asupra Sănătăţii, pe plan global, reprezentat de tendinţa guvernelor de a diminua fondurile alocate sectorului sanitar in actuala criză economică şi de a ignora, în acest context, rolul asistenţilor medicali şi al moaşelor. (...)


  Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), Consiliul Internaţional al Asistenţilor Medicali (ICN) şi Confederaţia Internaţională a Moaşelor (CIM) au organizat o întâlnire la care au fost invitaţi reprezentanţi ai organizaţiilor naţionale de reglementare, ai asistenţilor medicali guvernamentali şi ai asociaţiilor asistenţilor medicali şi moaşelor din 85 de state. În cadrul dezbaterilor a fost emis un Comunicat care va fi transmis tuturor guvernelor. Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a fost invitat, de asemenea, la această întâlnire.
  Trei probleme cu impact major asupra sănătăţii populaţiei şi care s-ar putea agrava în următorii ani au fost pe ordinea de zi a întâlnirii: criza economică – impactul ei şi paşii de urmat; povara crescută a bolilor
cronice şi consolidarea sistemelor de Sănătate. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC