Newsflash

Audienţe şi completări de preţuri

de Alexandru NEAGU - iul. 20 2012
Audienţe şi completări de preţuri
     Audienţe la MS. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 601 din 12 iunie 2012, publicat în Monitorul Oficial nr. 425 din 26 iunie 2012, a fost reglementat modul de acordare a audienţelor în cadrul Ministerului Sănătăţii. Audienţele în cadrul MS se ţin în fiecare zi de joi a săptămânii, prin rotaţie, începând cu ora 14, cu excepţia sărbătorilor legale, potrivit următorului grafic: • în prima săptămână a lunii, secretarul de stat de la Departamentul de asistenţă medicală şi politici publice • în a doua săptămână, secretarul de stat de la Departamentul de sănătate publică şi relaţii exter­ne • în a treia săp­tămână, secretarul de stat de la Departa­mentul pentru relaţia cu Parlamentul, con­trol şi achiziţii publice • în a patra săptămână, ministrul sănătăţii. Dacă ministrul sănătăţii sau unul dintre secretarii de stat nu poate acorda audienţa în ziua programată, va desemna un înlocuitor dintre directorii generali sau directorii încadraţi în structurile pe care le coordonează. Şefii structurilor MS pot solicita directorului de cabinet al ministrului sănătăţii programarea unei audienţe la ministrul sănătăţii pentru rezolvarea unor situaţii specifice activităţii desfăşurate în baza raporturilor de muncă sau de serviciu, de luni până vineri, între 9 şi 11.
     În prealabil, persoana care solicită înscrierea în audienţă trebuie să se adreseze direcţiei de sănătate publică judeţene din raza domiciliului său sau celei în care are sediul autoritatea publică reclamată, solicitând programarea unei audienţe şi abia apoi, în cazul în care răspunsul direcţiei de sănătate publică este nemulţumitor sau aceasta dă dovadă de pasivitate ori cererea sau situaţia de fapt nu poate fi rezolvată la nivelul direcţiei de sănătate publică, persoana interesată se va adresa Ministerului Sănătăţii.
     Direcţia de sănătate publică transmite solicitarea audienţei, telefonic sau în scris, Ministerului Sănătăţii, în numele şi pentru petiţionar, iar în funcţie de problematica vizată, structura de relaţii publice a MS programează audienţa la ministrul sănătăţii sau la unul dintre secretarii de stat care răspunde de domeniul ce face obiectul audienţei şi informează direcţia de sănătate publică cu privire la data, ora şi locul stabilite pentru audienţă. Ulterior, tot direcţia de sănătate publică are obligaţia de a informa şi de a îndruma persoana care a solicitat audienţa cu privire la data, ora şi locul stabilite.
     De asemenea, în baza prezentei pro­ceduri, directorii exe­cutivi şi directorii executivi adjuncţi ai direcţiilor de sănătate publică vor cere, telefonic sau în scris, audienţe pentru rezolvarea unor situaţii specifice activităţii desfăşurate în baza raporturilor de muncă.
     Completări.În Monitorul Oficial nr. 428 din 28 iunie 2012, a fost pu­blicat Ordinul ministrului sănătăţii nr. 653 din 25 iunie 2012 privind com­ple­tarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 245/2012 pentru aprobarea preţu­rilor la medicamentele de uz uman cuprinse în Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor de uz uman autorizate de punere pe piaţă în România, completări aplicabile de la 1 iulie 2012. Acestea se referă la preţurile produselor nou-avizate sau reavizate în perioada 18 martie – 22 iunie 2012. Prin completările aduse, totodată, se diminuează, la cererea deţinătorului de autorizaţie de punere pe piaţă (APP) sau a reprezentantului acestuia, nivelul existent al preţurilor unor produse cuprinse în Catalog şi se elimină unele din cele deja înscrise, la cererea deţinătorului de APP sau a reprezentantului acestuia ori acele medicamente ce nu mai pot fi menţinute în circuitul terapeutic dacă nu se solicită reînnoirea autorizaţiei de punere pe piaţă.
 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe