Newsflash

Brazilia și spiritul olimpic

de Dr. Michele ANGELILLO - aug. 22 2016
Brazilia și spiritul olimpic
     La numai doi ani de când a fost gazda Campionatului mondial de fotbal, Brazilia este din nou în atenția lumii întregi, prin Jocurile Olimpice de la Rio. Pentru că sunt legat emoțional de această țară, dar nu numai, am realizat un proiect fotografic dedicat evenimentelor sportive, creând astfel o legătură dincolo de spațiu și timp între Lumea veche și Lumea nouă.
     Cele mai multe fotografii ale statuilor antice au fost făcute la Roma, apoi cu ajutorul computerului am realizat cercurile olimpice și diferitele combinații de elemente. Mesajul pe care vreau să îl transmit ar fi acela că olimpiada este un moment deosebit de unire, de apropiere universală. Evident că tehnologia a modificat performanțele atleților la multe sporturi, dar până la urmă, fiecare sportiv se confruntă în principal cu sine însuși și cu propriile limite. În final, spiritul olimpic a rămas același de-a lungul secolelor și este ceea ce trebuie să păstrăm pe mai departe.

 

 

Traducere din italiană de dr. Raluca Bulea

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro
 




 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe