Newsflash

Câteva ordine

de Alexandru NEAGU - apr. 23 2015
Câteva ordine
   Supraveghere şi control. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 373 din 26 martie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 239 din 8 aprilie 2015, a fost aprobat formularul cu regim special al procesului-verbal de constatare şi aplicare a sancţiunilor contravenţionale privind nerespectarea dispoziţiilor legale referitoare la dispozitivele medicale şi activităţile conexe acestora. Derulând activităţi de supraveghere la introducerea pe piaţă şi în utilizarea dispozitivelor medicale şi de control şi monitorizare a activităţilor conexe dispozitivelor medicale, Agenţia Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) este instituţia menită să verifice respectarea reglementărilor tehnice în domeniu. Personalul ANMDM din cadrul Departamentului dispozitive medicale este mandatat să controleze modul de îndeplinire a prevederilor reglementărilor tehnice privind dispozitivele medicale şi activităţile conexe desfăşurate, să constate contravenţiile şi să aplice sancţiunile reglementate de legislaţia în vigoare.
   Comisii de evaluare a spitalelor. În Monitorul Oficial nr. 214 din 31 martie 2015, a fost publicat Ordinul Comisiei Naţionale de Acreditare a Spitalelor nr. 52 din 25 martie 2015 pentru aprobarea componenţei comisiilor de evaluare a spitalelor în funcţie de competenţă şi numărul de paturi, valabilă de la 1 aprilie 2015 până la finele primului ciclu de acreditare trimestrul III 2011 – trimestrul II 2016. Comisiile de evaluare în vederea acreditării pot fi constituite din şapte (1+6), şase (1+5), cinci (1+4), patru (1+3) sau trei membri (1+2), toate având ca structură preşedinte, evaluator coordonator, medic, asistent medical şi membri cu alte specializări, cele de trei sau patru membri neavând în componenţă şi asistent medical. În cazul în care durata vizitei de evaluare, stabilită de structura de specialitate CoNAS, depăşeşte 32 de ore lucrătoare, numărul de membri ai comisiei de evaluare se stabileşte conform metodologiei reglementate de Ordinul preşedintelui CoNAS nr. 27/2015.
   Regulament. Prin Ordinul ministrului sănătăţii nr. 305 din 17 martie 2015, publicat în Monitorul Oficial nr. 219 din 1 aprilie 2015, a fost aprobat Regulamentul de organizare şi funcţionare al Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu“ Bucureşti. Spitalul „Grigore Alexandrescu“ asigură: accesul copiilor în vârstă de la 0 la 18 ani la toate formele de asistenţă medicală spitalicească şi ambulatorie; unitatea de acţiune în rezolvarea problemelor de sănătate din teritoriu; continuitatea asistenţei medicale în toate stadiile de evoluţie a bolii, prin cooperare permanentă a medicilor din aceeaşi unitate sau din alte unităţi sanitare diferite; utilizarea eficientă a personalului de specialitate şi a mijloacelor tehnice de investigaţie şi tratament; dezvoltarea şi perfecţionarea continuă a asistenţei medicale, corespunzător medicinii moderne; participarea la asigurarea stării de sănătate a populaţiei; desfăşurarea activităţii de educaţie medicală continuă şi cercetare pentru medici, asistenţi medicali şi alt personal, costurile fiind suportate de personalul beneficiar.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe