Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Centru de excelenţă la Institutul Parhon-High-tech sub bagheta prof. Badiu

Viața Medicală
Dr. Roxana DUMITRIU vineri, 26 octombrie 2018
La Institutul Naţional de Endocrinologie „C. I. Parhon” funcţionează un laborator ultraperformant de cercetare.
Acum, aici se pot face teste genetice în orice variantă tehnologică: de la cele mai simple secvenţieri până la tehnologia next generation sequencing, cercetări pe culturi de celule, existând și un laborator de flow-citometry (citometrie în flux), un laborator de anatomie patologică, unul de imunohistochimie (immunostainning, de includere etc.), un laborator de microscopie (confocală, inversată, în fluorescenţă etc.), un laborator de proteomică (proteomică prin spectrometrie de masă, cu cromatografie HPLC, disecţie laser etc.) și un laborator de spectrometrie de masă pentru molecule mici care permite dezvoltarea tehnologiei pentru steroizi.
E o tehnologie înalt avansată.Au fost grupate și analizoarele clasice care permit dozări hormonale. Valoarea investiţiei începute la finalul anului 2012 se ridica atunci la peste 10 milioane de euro, mare parte din sumă fiind asigurată din finanţare europeană.
Am pășit împreună cu prof. dr. Corin Badiu, șeful Secţiei „Patologie tiroidiană de corelaţie”, unul dintre coordonatorii centrului și îndrumătorul a nenumărate proiecte de cercetare, pe culoarele și în laboratoarele „biobazei” pentru a descoperi secretele endocrinologiei în secolul XXI. Mai multe detalii puteţi afla în reportajul din numărul viitor.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.