Repetarea examenului de grad principal pare să fie, conform Ministerului Muncii, singura soluţie pentru absolvenţii facultăţilor de asistenţă medicală după data de 1 ianuarie 2010, chiar dacă susţinuseră acest examen anterior datei absolvirii. Legea nr. 330 privind salarizarea unică menţionează la secţiunea III, art. 7, pct. 8 că: Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior specifice domeniului în care au absolvit studiile superioare se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător. (...)"> Cine repetă examenul de grad principal? - Viața Medicală
Newsflash

Cine repetă examenul de grad principal?

de Izabela AGAVRILOAIE - iul. 2 2010
Cine repetă examenul de grad principal?

   Repetarea examenului de grad principal pare să fie, conform Ministerului Muncii, singura soluţie pentru absolvenţii facultăţilor de asistenţă medicală după data de 1 ianuarie 2010, chiar dacă susţinuseră acest examen anterior datei absolvirii. Legea nr. 330 privind salarizarea unică menţionează la secţiunea III, art. 7, pct. 8 că: Absolvenţii învăţământului superior de lungă şi scurtă durată care la data trecerii pe funcţia corespunzătoare studiilor absolvite erau încadraţi pe funcţii cu un nivel de studii inferior specifice domeniului în care au absolvit studiile superioare se încadrează la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, păstrându-şi gradaţia avută la data promovării numai în măsura în care atribuţiile din fişa postului au fost modificate în mod corespunzător. (...)

Traducând acest articol, asistenţii medicali care vor absolvi facultăţi de asistenţă medicală după 2010 şi care susţinuseră examenul de grad principal în specialitatea de asistent medical generalist înainte de absolvirea studiilor superioare pierd gradul profesional şi vor fi angajaţi la gradul profesional imediat superior gradului de debutant, şi nu ca asistent medical principal licenţiat. (...)
Articolul integral îl puteţi citi în ziarul nostru, Viaţa medicală.   

 

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe