Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Clarificări pentru asistenţii medicali din DSP

Viața Medicală
Izabela AGAVRILOAIE vineri, 17 decembrie 2010

   Consiliul Naţional al Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România a emis o Hotărâre pentru a clarifica situaţia asistenţilor medicali angajaţi ca funcţionari publici sau personal contractual în direcţiile de sănătate publică. (...)

   Hotărârea, care urmează să apară în Monitorul Oficial, precizează că asistenţii medicali generalişti şi asistenţii medicali angajaţi în cadrul direcţiilor de sănătate publică în funcţii publice care au plătit cotizaţia de membru al OAMGMAMR şi, prin urmare, sunt membri ai organizaţiei, vor fi înscrişi în Registrul naţional unic şi li se va elibera certificatul de membru conform prevederilor OUG nr. 144/2008. Celor care au participat la forme de EMC pe parcursul anului 2010 li se vor raporta o parte din credite pe anul 2011, conform programului naţional de educaţie medicală continuă.
   A doua categorie de asistenţi medicali generalişti şi asistenţi medicali angajaţi ca funcţionari publici în direcţiile de sănătate publică o reprezintă cei ce nu sunt membri ai Ordinului, deci nu au certificat de atestare a acestei calităţi şi care dacă vor dori să îşi reia activitatea profesională ca asistenţi medicali generalişti sau asistenţi medicali vor trebui să susţină un examen de reatestare profesională, fără obligativitatea efectuării stagiului practic, conform Hotărârii nr. 19/2010 a Consiliului Naţional al OAMGMAMR. Aceştia însă, pot să devină ca şi colegii lor din prima categorie, membri ai Ordinului, caz în care vor primi certificatul de membru conform OUG nr. 144/2008 şi vor fi înregistraţi în Registrul unic. (...)
Mai multe detalii în ziarul nostru, Viaţa medicală.
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 199 de lei
  • Digital – 149 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC