Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Combinații arhitecturale

Viața Medicală
Dr. Radu GOLOGAN vineri, 1 aprilie 2016
Mișcare artistică apărută și dezvoltată în perioada 1890–1910 în Franța și Belgia, iar mai apoi în Spania, Italia, Rusia sau Germania, Art Nouveau („arta nouă“) reprezintă un stil sofisticat, încărcat de simboluri și costisitor. Acest stil, destul de rapid înlocuit de cele moderniste, mai utilitariste, ale secolului XX, a apărut ca o expresie concretă a conștiinței sociale în devenire, ca o nevoie de a învinge tradiționalul romantism trenant al secolului al XIX-lea. S-au combinat, în acest fel, noile progrese în tehnologie și construcții cu tehnicile individualiste și imaginative ale artei, folosindu-se, printre materiale, fier și bucăți mari de sticlă de formă neregulată. Arhitectura Bucureștiului a fost și ea „contaminată“ de stilul Art Nouveau. Marele arhitect Ion Mincu a realizat o îmbinare foarte reușită a acestui stil cu cel neoromânesc. Așa cum se poate vedea din imaginile alăturate, Art Nouveau continuă să reprezinte o atracție pentru arhitecți și în zilele noastre, cum este cazul acestui imobil din București, renovat în stil Art Nouveau barcelonez.
 
 
 

 

 

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.