Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Complicaţii postpartum

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN miercuri, 23 ianuarie 2013

   Femeile cu preeclampsie au un risc mai mare de complicaţii în urma naşterii şi ar trebui monitorizate, reiese dintr-o analiză a riscurilor pentru sănătate ale hipertensiunii postnatale, publicată săptămâna trecută în The Obstetrician & Gynaecologist. Femeile cele mai expuse riscului de hipertensiune postnatală sunt cele care au avut preeclampsie; ele pot avea complicaţii serioase după naştere, astfel că ar trebui monitorizate în spital cel puţin 72 de ore. Femeile pot însă deveni hipertensive după naştere şi fără a prezenta anterior factori de risc. Printre simptome se numără durerea de cap, tulburări de vedere, greaţă şi vărsături. Posibilele complicaţii postpartum ale preeclampsiei sunt asemănătoare cu cele din perioada prenatală (cu excepţia celor fetale), iar HTA severă trebuie urgent tratată pentru a preveni hemoragia cerebrală. Recomandările NICE legate de perioada postpartum sunt ca tensiunea arterială să fie măsurată în primele şase ore de la naştere; în plus, la prima consultaţie postnatală, femeile trebuie avertizate cu privire la simptomele preeclampsiei şi la nevoia de a contacta medicii în cazul apariţiei acestora. Autorii analizei subliniază necesitatea vigilenţei prelungite în perioada postpartum şi importanţa investigării simptomelor acuzate de femeile la risc; ei recomandă şi ca, într-o viitoare sarcină, femeilor cu risc crescut de HTA să li se ofere doze mici de aspirină şi să le fie supravegheată tensiunea arterială.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.