Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Confirmarea eficienţei vaccinului antipneumococic

Viața Medicală
Dr. Mihail CĂLIN vineri, 23 noiembrie 2012

   Un nou vaccin conjugat, PCV-10, este foarte eficient în prevenirea bolii pneumococice invazive (BPI) – meningită, septicemie, pneumonie cu bacteriemie etc. – la copiii cu vârste până la doi ani, potrivit unui studiu publicat astăzi în ediţia electronică a revistei The Lancet. Studiul finlandez FinIP a acoperit peste trei sferturi din ţară, cuprinzând peste 47.000 de copii sub vârsta de 19 luni, folosind drept control imunizarea pentru hepatita A sau B. Cercetătorii au urmărit eficienţa vaccinului, destinat să protejeze împotriva a zece din cele mai răspândite serotipuri pneumococice invazive, pe o perioadă de doi ani, prin intermediul Registrului naţional de boli infecţioase. S-a constatat o eficienţă de 92% împotriva BPI pentru vaccinarea în trei doze şi de 100% pentru cea în patru doze. Potrivit autorilor, acesta este primul studiu clinic ce confirmă eficienţa vaccinării în trei doze, folosite deja în mai multe programe naţionale.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 160 de lei
  • Digital – 103 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.