Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Culori de primăvară timpurie

Viața Medicală
Prof. dr. Mircea CINTEZĂ joi, 6 aprilie 2017
     Viața pe lac a prins culoare. La început ceva mai delicată, dar ușor, ușor un voal de verde acoperă pomul din marginea pădurii, cel ce începe primul să se împodobească. Salcia și-a scos și ea la lumină fața și șuvițele, deși restul părului încă rămâne sub năframa de umbră. Brăduțul cel imberb își înalță, provocator, conurile noi de un roz adolescentin. Stejarul cel bătrân și înțelept nu-și lasă deocamdată cojocul de scoarță.
     Treptat, scena–panoramă a lacului se populează cu locuitori ce-și părăsesc, pentru prima dată, cuiburile de sub mal. Micile lor plimbări desenează pe lac trasee în peniță. Pescărușii exersează, în lupinguri provocatoare, dansul apropierii de perechea dorită. Cormoranii cei negri zboară în grup pentru a-și chema alături confrații ce stau deocamdată deoparte. Lebedele, elegante, își fac în grupuri prietene plimbarea de seară. Alte viețuitoare, mai discrete, se pierd în mulțime.
     Zilele curg, iar culorile pe lac devin tot mai sigure pe ele, mai atrăgătoare. Dimineața desenează, tot pe lac, un pastel vesel de culori. La prânz, când se ivește câte un nor care privește spre luciul apei de deasupra, acesta capătă culori de apărare, cu nuanțe de gri emailat. Dar vine după-amiaza, când lumina de primăvară preia total controlul.
     Lacul, de un albastru parcă emailat, este presărat cu zeci de picături albe, pe care pescărușii le formează. Malul e galben deschis, ca paiul, iarba din parc e de un verde aprins, iar deasupra ei copacii au straie de catifea mângâietoare, cu nuanțe de cafeniu dintre cele mai calde. Cerul din depărtare, întunecat, anunță ploaia de la noapte. Dar până atunci aurul luminii de primăvară încă se revarsă.

 

 

 

Albumul cu clipe este rubrica membrilor și simpatizanților ARFOMED – Clubul de artă fotografică al medicilor. Cei interesați de această artă și de activitatea Clubului ne pot contacta la arfomed@viata-medicala.ro

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.