Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Desenând cu lumină

Viața Medicală
Dr. Maria DRAGOTĂ vineri, 12 august 2011

   Câte fotografii aţi privit sau aţi făcut de-a lungul timpului? Vă las să calculaţi… V-aţi întrebat care e originea acestui cuvânt? În limba greacă, fotos = lumină; graphein = desen, scris. Când fotografiem, de fapt desenăm cu lumină. (...)
 

   Câte fotografii aţi privit sau aţi făcut de-a lungul timpului? Vă las să calculaţi… V-aţi întrebat care e originea acestui cuvânt? În limba greacă, fotos = lumină; graphein = desen, scris. Când fotografiem, de fapt desenăm cu lumină.
   Născută în zodia Leului, sunt o fiinţă solară, veselă, optimistă şi bucuroasă ori de câte ori pot să „desenez cu lumină“… Iar lumina îmi oferă, generoasă, prilejuri s-o surprind în diferite momente ale zilei.
  …Un răsărit de soare, în miez de august, la Costineşti, a pus într-o lumină specială cunoscutul Obelisc, simbolul staţiunii.
  …Amurg, ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la Mânăstirea „Sfânta Maria“, Techirghiol. Străbat până în curte cântările vecerniei, iar dintr-un ochi de fereastră a bisericuţei din lemn îmi zâmbesc, luminate de candelabru, muşcatele, în deplină armonie cu pacea din jur şi din sufletul meu.
  …Soarele în asfinţit, încă strălucind dintre nori ce prevestesc ploaie, pe plaja din Mamaia. Se mai încheie o zi frumoasă de concediu.                
  …Şirince, un sat turcesc uitat de lume, pe coasta Mării Egee, în care se spune că a trăit Sfânta Fecioară Maria, după răstignirea Mântuitorului. În biserica „Sf. Ioan Botezătorul“, în care acum locuiesc rândunele, mă întâmpină o linişte ca de început de lume. Privirea îmi e atrasă de piciorul mesei altarului, de-o vârstă cu creştinismul, învăluit într-o lumină consistentă, aproape materială, ca o pânză de borangic. Îmi ţin respiraţia cât apăs pe declanşator, să nu se rupă vraja. Se-aude un cor de îngeri…
  Lumina desenând amintiri frumoase, de păstrat într-un sertar al sufletului.
  Mă bucur să vi le împărtăşesc acum
 
 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.