Newsflash

Desfiinţarea perpetuă…

de Alexandru NEAGU - sept. 4 2012
Desfiinţarea perpetuă…
   Desfiinţarea Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. dr. Scarlat Longhin“ Bucureşti. Prin Hotărârea Guvernului nr. 839 din 7 august 2012, publicată în Monitorul Oficial nr. 583 din 16 august 2012, a fost decisă desfiinţarea Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. dr. Scarlat Longhin“ Bucureşti, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în municipiul Bucureşti, calea Şerban Vodă nr. 208–216, sectorul 4, ca urmare a aprobării, prin Hotărârea Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2012. Desfiinţarea spitalului se realizează prin mutarea struc­turilor în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş“ Bucureşti, unitate sanitară publică cu paturi, cu personalitate juridică, cu sediul în municipiul Bucureşti, şos. Mihai Bravu nr. 1, sectorul 3, al cărui management a fost, de asemenea, preluat de Primăria municipiului Bucureşti.
   Personalul secţiilor cu paturi, al ambulatoriului integrat, al laboratorului de cercetare şi al laboratorului de radioterapie, care îşi desfăşoară activitatea în cadrul unităţii sanitare desfiinţate, se preia de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş“ Bucureşti. Personalul din structurile paraclinice, cu excepţia celor menţionaţi anterior, şi personalul tehnic, economic, administrativ şi de întreţinere (TESA), care îşi desfăşoară activitatea în cadrul fostului spital, se preia de către Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş“ Bucureşti, cu încadrarea în normativul de personal, sau, după caz, se redistribuie la alte unităţi sanitare din municipiul Bucureşti.
   Conform Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti nr. 67/2012, Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale „Dr. Victor Babeş“ Bucureşti sau alte unităţi sanitare publice din reţeaua administraţiei publice locale a municipiului Bucureşti, în funcţie de necesităţi, vor prelua, până la data de 15 septembrie 2012, patrimoniul Spitalului Clinic de Dermatovenerologie „Prof. dr. Scarlat Longhin“ Bucureşti, stabilit pe baza bilanţului contabil de închidere la data predării-preluării, însoţit de balanţa de verificare sintetică, contul de rezultat patrimonial, situaţia fluxurilor de trezorerie, conturile de execuţie întocmite pe fiecare sursă de finanţare şi celelalte anexe, inclusiv cele care se întocmesc la finele anului.
   Granturile doctorale în anul universitar 2012–2013. În acelaşi număr 583 al Monitorului Oficial din 16 august 2012, a fost publicat Ordinul ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului nr. 4.970 din 2 august 2012 privind alocarea granturilor doctorale în vederea admiterii la studii universitare de doctorat în anul universitar 2012–2013. Alocarea granturilor doctorale s-a realizat având în vedere propunerile instituţiilor de învăţământ superior de stat organizatoare de studii universitare de doctorat şi propunerea Consiliului Naţional pentru Finanţarea Învăţământului Superior, iar, prin excepţie, doar propunerea univer­sităţilor, pentru domeniile care au programe de studii unice la nivel naţional.
   Universităţile organizează con­curs de admitere pentru studii universitare de doctorat înfiinţate prin hotărârea senatului universitar şi aprobate prin ordin al ministrului educaţiei, cercetării, tineretului şi sportului, senatul universitar apro­bând cifra de şcolarizare pentru domeniile de studii univer­sitare de doctorat organizate în regim cu taxă, toate universităţile având obligaţia de a comunica Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului numărul de granturi doctorale atribuite şi numărul de studenţi doctoranzi admişi în regim cu taxă.
   Granturile doctorale alocate instituţiilor de învăţământ superior de stat organizatoare de studii universitare de doctorat în vederea admiterii la studii universitare de doctorat în anul universitar 2012–2013, în domeniul medical, sunt delimitate astfel: • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila“ Bucureşti – 85 de locuri • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu“ Cluj-Napoca – 70 de locuri • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa“ Iaşi – 70 de locuri • Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova – 20 de locuri • Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş – 26 de locuri • Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş“ din Timişoara – 26 de locuri. Menţionăm ca nu am identificat numărul de locuri alocat de senatele celorlalte universităţi în care sunt organizate diferite facultăţi cu profil medical, acestea fiind însumate în numărul total aprobat pentru respectivele instituţii de învăţământ superior.

Abonează-te la Viața Medicală!

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, publicația profesională, socială și culturală a profesioniștilor în Sănătate din România!

  • Tipărit + digital – 249 de lei
  • Digital – 169 lei

Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:

  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC

Află mai multe informații despre oferta de abonare.

Cookie-urile ne ajută să vă îmbunătățim experiența pe site-ul nostru. Prin continuarea navigării pe site-ul www.viata-medicala.ro, veți accepta implicit folosirea de cookie-uri pe parcursul vizitei dumneavoastră.

Da, sunt de acord Aflați mai multe