Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Destinul lui Daniel Danielopolu

Viața Medicală
Dr. Puiu STOICULESCU joi, 15 septembrie 2011

   Daniel Danielopolu s-a născut la 12/25 aprilie 1884. Tatăl său, Gheorghe Danielopolu, era strălucit profesor la Facultatea de Drept (o stradă îi poartă numele chiar lângă Palatul de Justiţie); mama – „o frumoasă ţărancă din Gorj“, Zoe Constantin. Au fost şapte fraţi: două fete şi cinci băieţi. Îşi dă bacalaureatul la 16 ani, la Liceul „Sf. Sava“, după care se înscrie la facultăţile de Drept şi Medicină. La 19 ani este extern prin concurs, iar la 21 de ani face prima comunicare ştiinţifică, publicată în Annales génitourinaires la Paris. La 22 de ani este intern la Spitalul Brâncovenesc, unde profesorul său, Buicliu, îl consultă pentru probleme cardiologice. La 23 de ani este ales ca asistent de I. Cantacuzino, iar doi ani mai târziu susţine teza de doctorat: „Contribuţii la studiul tuberculinei brute“, distinsă cu medalia de aur a Facultăţii de Medicină, în care-l contrazice cu argumente ştiinţifice pe marele savant Victor Babeş. Combate teza marelui cardiolog Vaquez (creatorul aparatului de tensiune) asupra tratamentului cu strofantină, idee nouă ce e împărtăşită de cardiologi.

 

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.