Autentificare
Dacă ești abonat medichub.ro, autentificarea se face cu adresa de E-mail și parola pe care le utilizezi pentru a intra în platformă.
Abonează-te la „Viața medicală” ca să ai acces la întreg conținutul săptămânalului adresat profesioniștilor din Sănătate!
#DinRecunostinta
Căutare:
Căutare:
Acasă

Din scrisorile primite de la cititori

Viața Medicală
Dr. Eugenia GROSU-POPESCU miercuri, 12 decembrie 2012
   Dr. D. Farcaş (Cluj-Napoca)
   La Reghin, s-a scos la concurs un post de medic la substaţia Ambulanţei Mureş, anunţul făcându-se în „Viaţa medicală“. Nu mulţi puteau râvni acest post, crede dr. D. Farcaş, fost medic de circă (grea) în anii începuturilor: „La Reghin, săracul spital, care prevede şi gărzi, nu dispunea de 3.000 de lei ca să-şi repare maşina ce trebuia să transporte zece bolnavi pentru dializă la Tg Mureş“. Pentru cei interesaţi de postul amintit, nu s-au oferit însă date de contact convenabile: „Degeaba am încercat să contactez unitatea pe net. N-am avut cui mă adresa“ afirmă medicul clujean.
   „V-aş mai sugera să scrieţi şi despre spitalele care s-au închis şi s-au redeschis. Care este situaţia lor actuală şi care este situaţia medicilor, a personalului transferat sau cărăbănit în alte locuri. Ce fac, cum se descurcă, ce ar mai putea face?“.
   Dr. Constantin Lupu (Timişoara)
   „În primul rând, vechea mea durere, pe care am discutat-o şi la OMS – divizia pentru Europa (Copenhaga), despre lipsa unor specialişti, deci a unei specialităţi dedicate sănătăţii mintale. Mulţi vorbesc despre această sănătate, dar cu multe scăpări. Şi întrunirile descrise de dv. şun articol semnat de subsemnataţ se referă la boala de depresie şi nu la prevenirea ei. Am lucrat direct cu anxioşi-depresivi creaţi de trăiri şocante («stresante») acute: naturale şi antropice. Cea mai serioasă agresiune antropică este războiul militar sau civil şi diversele forme de holocaust şi genocid. Revoluţiile sunt tot războaie: eu am trăit al Doilea Război Mondial şi am fost permanent în mijlocul revoluţiei din 1989, la Timişoara. Apoi, am făcut un bilanţ al suferinţelor anxios-depresive şi comportamentale după Revoluţie, care au fost mai multe la copii şi tineri decât la adulţi. (…) Urmările traumelor psihice din toate agresiunile acute (psihotraume acute) se încadrează în sindromul PTSD – acelaşi ca al revoluţiei din 1789, al revoluţiei bolşevice din 1917 etc., dar şi al urmărilor celor cca 200 cutremure din Banat (a doua zonă seismică din România) din 1991“.

Abonează-te la Viața Medicală

Dacă vrei să fii la curent cu tot ce se întâmplă în lumea medicală, abonează-te la „Viața Medicală”, săptămânalul profesional, social și cultural al medicilor și asistenților din România!
  • Tipărit + digital – 200 de lei
  • Digital – 129 lei
Titularii abonamentelor pe 12 luni sunt creditați astfel de:
  • Colegiul Medicilor Stomatologi din România – 5 ore de EMC
  • Colegiul Farmaciștilor din România – 10 ore de EFC
  • OBBCSSR – 7 ore de formare profesională continuă
  • OAMGMAMR – 5 ore de EMC
Află mai multe informații despre oferta de abonare.